TÉMA

Leontýna

Rodičky se kvůli kauze Leontýna vyhýbají nemocnici v Rychnově nad Kněžnou

Rodičky se vyhýbají nemocnici v Rychnově nad Kněžnou. Důvodem je kauza Leontýna – matku dítěte ve vysokém stupni těhotenství v rychnovském zařízení nepřijali a porodila v Pardubicích. Její dcera má trvale poškozené zdraví a podle ministerstva zdravotnictví jednala rychnovská nemocnice v rozporu se zákonem. O tom, co zavinilo stav dítěte, bude rozhodovat soud.
21. 1. 2020|

Pardubická nemocnice testovala novorozeně na streptokoka pozdě, hlásí kontrola

Pardubická nemocnice provedla po červnovém narození děvčete Leontýny pozdě streptokokové testy, nejedná se ale o vážné pochybení. Uvádí to kontrola ministerstva zdravotnictví. Hrubého porušení předpisů se měla naopak dopustit rychnovské nemocnice, která rodičku odmítla. Novorozeně má doživotní následky a rodiče po nemocnici žádají odškodné.
9. 1. 2020Aktualizováno9. 1. 2020, 16:53|

Resuscitační týmy a sjednocení péče napříč republikou. Ministerstvo i nemocnice chtějí zabránit pochybením

Ministerstvo zdravotnictví poslalo kontrolu do východočeských nemocnic, úředníci mají odhalit, kdo pochybil v případu novorozené dívky, která se narodila v červnu v Pardubicích. Její matku ještě předtím odmítly přijmout rychnovská a následně i královéhradecká nemocnice, i přesto, že byla nakažena streptokokem. Dívka si ponese doživotní následky. Nejde o jediný případ, kdy se hovoří o pochybení zdravotníků. Ministerstvo zdravotnictví i nemocnice připravují přísnější opatření.
24. 10. 2019|