TÉMA

Přerov nad Labem

Záchrana karase obecného. Pracovníci pražské zoo vypustili do rybníka stovku ohrožených ryb

Tým pražské zoo v pátek odpoledne vypustil přes stovku karasů obecných do revitalizovaného Salvátorského rybníka v Přerově nad Labem. Tento druh ryb se oficiálně považuje za kriticky ohrožený, podle mluvčího zoo Filipa Maška prakticky vyhynulý. Na záchraně původního druhu karase obecného začala zoologická zahrada spolu s Akademií věd ČR pracovat už předloni v dubnu. Ryby vypustili například v listopadu do rybníka U Kamenného stolu v pražské Vinoři.
9. 6. 2023|

Až čtyři kontroly na jeden projekt. Ministerstvo chce změnit pravidla prověrek národních dotací

Ministerstvo financí připravuje změny kontrol veřejných financí. Se zástupci obcí diskutuje, jak upravit systém prověrek u národních dotací. Často se totiž stává, že kontroly probíhají duplicitně. Věcný záměr zákona by mohl být hotový ještě letos, ministerstvo financí samosprávám slibuje, že se prověrky zjednoduší.
7. 4. 2023|

Stíhání exministra Balvína pokračuje. Soud znovu projedná prodej přerovského zámku

Městský soud v Praze zrušil osvobozující rozsudek nad bývalým ministrem kultury Jiřím Balvínem. Exministr tak znovu čelí trestnímu stíhání kvůli neuskutečněnému prodeji zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. Vyplývá to z justiční databáze. Balvín byl společně s dalšími dvěma muži obviněn z údajné korupce při zajištění prodeje nemovitosti. Letos v únoru ale obvodní soud jejich stíhání zastavil.
29. 5. 2020|

Soud zastavil stíhání exministra Balvína a dalších lidí v kauze kolem zámku Přerov nad Labem

Obvodní soud pro Prahu 2 zastavil stíhání bývalého ministra kultury Jiřího Balvína a dalších dvou lidí. Stíhaní byli za údajnou korupci kolem neuskutečněného prodeje zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. České televizi informaci potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová. Původně padly podmíněné a peněžité tresty, do kauzy ale loni zasáhl Ústavní soud, který tresty zrušil a nařídil věc znovu projednat.
11. 3. 2020|

Letitá kauza opět na začátku. Ústavní soud zrušil odsouzení exministra Balvína a dalších kvůli přerovskému zámku

Ústavní soud zrušil rozsudek nad bývalým ministrem kultury Jiřím Balvínem a dalšimi dvěma lidmi, kteří dříve dostali podmíněné tresty kvůli prodeji zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. Podle původního verdiktu provázela prodej korupce, po zásahu konstitučního tribunálu se ale kauza vrací na začátek a znovu ji projedná Obvodní soud pro Prahu 2.
22. 10. 2019|