TÉMA

Jiří Balvín

Senát schválil zvýšení rodičovské, zvolil radní ČT. Prošlo i navýšení počtu přihlášek na střední školy

Senát schválil novelu, která by měla od ledna zvýšit rodičovský příspěvek rodinám s nově narozenými dětmi na 350 tisíc korun. Horní komorou prošla také novela, podle které si zájemci o studium budou moci podat tři přihlášky na střední školy místo nynějších dvou. Senátoři hlasovali v tajné volbě o některých členech Rady České televize, o jejímž složení nově spolurozhodují. V prvním kole zvolili publicistu Jefima Fištejna, rozhlasovou moderátorku Ivanu Chmel Denčevovou a novinářku Barboru Procházkovou, večer ve druhém pak spisovatele Jiřího Padevěta, nominanta Asociace producentů v audiovizi Davida Brabce a někdejšího místopředsedu a mluvčího Rady Českého rozhlasu Ivana Tesaře.
29. 11. 2023Aktualizováno29. 11. 2023, 20:50|

Stíhání exministra Balvína pokračuje. Soud znovu projedná prodej přerovského zámku

Městský soud v Praze zrušil osvobozující rozsudek nad bývalým ministrem kultury Jiřím Balvínem. Exministr tak znovu čelí trestnímu stíhání kvůli neuskutečněnému prodeji zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. Vyplývá to z justiční databáze. Balvín byl společně s dalšími dvěma muži obviněn z údajné korupce při zajištění prodeje nemovitosti. Letos v únoru ale obvodní soud jejich stíhání zastavil.
29. 5. 2020|

Soud zastavil stíhání exministra Balvína a dalších lidí v kauze kolem zámku Přerov nad Labem

Obvodní soud pro Prahu 2 zastavil stíhání bývalého ministra kultury Jiřího Balvína a dalších dvou lidí. Stíhaní byli za údajnou korupci kolem neuskutečněného prodeje zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. České televizi informaci potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová. Původně padly podmíněné a peněžité tresty, do kauzy ale loni zasáhl Ústavní soud, který tresty zrušil a nařídil věc znovu projednat.
11. 3. 2020|

Letitá kauza opět na začátku. Ústavní soud zrušil odsouzení exministra Balvína a dalších kvůli přerovskému zámku

Ústavní soud zrušil rozsudek nad bývalým ministrem kultury Jiřím Balvínem a dalšimi dvěma lidmi, kteří dříve dostali podmíněné tresty kvůli prodeji zámku Českého rozhlasu v Přerově nad Labem. Podle původního verdiktu provázela prodej korupce, po zásahu konstitučního tribunálu se ale kauza vrací na začátek a znovu ji projedná Obvodní soud pro Prahu 2.
22. 10. 2019|