TÉMA

Samer Shehadeh

Bývalý pražský imám Samer Shehadeh si za terorismus odpyká 14,5 roku vězení

Bývalý pražský imám Samer Shehadeh si za pomoc k teroristickému útoku a financování terorismu odpyká 14,5 roku ve vězení. Shehadeh v úterý uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu, kterou následně potvrdil pražský městský soud. Bývalý imám byl už loni pravomocně odsouzen za podobné činy k desetiletému trestu, rozhodnutí soudu ho tedy o 4,5 roku prodlužuje.
20. 4. 2021|

Soud poslal bývalého pražského imáma Shehadeha za pomoc teroristům na 10 let do vězení

Soud poslal bývalého imáma Samera Shehadeha na deset let do vězení za účast na teroristické skupině a financování terorismu. Vyhověl tak návrhu žalobce. Samerovu bratru Omarovi uložil jedenáctiletý trest, švagrová Fatima Hudková má jít do vězení na šest let. Rozsudek není pravomocný - Shehadeh a obhájci zbylých obžalovaných se proti němu na místě odvolali, žalobce si pro případné odvolání ponechal lhůtu.
28. 2. 2020Aktualizováno28. 2. 2020, 14:30|

Komunisté protestují po boku neonacistů. Intenzita nenávistných projevů podle ministerstva roste

Intenzita nenávistných projevů v druhé polovině loňského roku v tuzemsku stoupala. Své aktivity obnovili někteří neonacističtí aktivisté, naopak anarchisté či komunisté prochází stagnací a nedaří se jim oslovit veřejnost. Ve zprávě o extremismu za druhé pololetí roku 2019 to uvádí ministerstvo vnitra.
14. 2. 2020|

„Český právní řád se neřídí právem šaría.“ Žalobce navrhuje pro bývalého imáma deset let vězení

Státní zástupce navrhl potrestat bývalého pražského imáma Samera Shehadeha deseti lety vězení. Podle jeho závěrečné řeči před pražským městským soudem se podařilo prokázat, že pomohl svému bratrovi Omarovi a jeho družce Fátimě Hudkové odejít do Sýrie a přidat se k teroristické organizaci An-Nusra. Zároveň s jejich pomocí poslal organizaci finanční prostředky vybrané ve sbírkách v Česku. Shehadeh se k tomu přiznal, nepovažuje však své jednání za trestné. Podle své výpovědi pouze pomáhal v boji s režimem, který se dopouští genocidy.
11. 2. 2020|

Bývalý pražský imám obžalovaný z pomoci teroristům zůstává ve vazbě

Bývalý pražský imám Samer Shehadeh, jenž je obžalován kvůli tomu, že se dal na stranu teroristů, zůstává ve vazbě. V pátek o tom rozhodl pražský městský soud, napsal server Seznam Zprávy. Obžalobu trojice Čechů, kteří se přidali k teroristům a podíleli se na jejich financování, začne soud projednávat v lednu.
29. 11. 2019|

Bývalý pražský imám Shehadeh a další lidé byli obžalováni z podpory terorismu

Vrchní státní zastupitelství v Praze podalo obžalobu na bývalého pražského imáma Samera Shehadeha, jeho bratra a švagrovou viněné z podpory terorismu. Případ poslalo pražskému městskému soudu. Informaci potvrdila mluvčí soudu Markéta Puci. Trojice čelí obvinění z účasti na teroristické skupině, z podpory a propagace terorismu a z financování terorismu. Za tyto zločiny hrozí stíhaným až patnáctileté tresty vězení.
6. 11. 2019Aktualizováno6. 11. 2019, 14:11|

Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma z podpory terorismu

Policie navrhla obžalovat bývalého pražského imáma Samera Shehadeha z podpory terorismu. Toho se měli dopustit i jeho bratr a švagrová – všem hrozí tresty od pěti do 15 let vězení, uvedl server Seznamzpravy.cz. Žalobce Marek Bodlák z Vrchního státního zastupitelství v Praze o případné obžalobě rozhodne do tří týdnů.
17. 10. 2019|