TÉMA

Msta

Zeman byl talentovaný hyperpragmatik, občas trochu bezpáteřní, míní politolog

Končící prezident Miloš Zeman ve své funkci rozděloval společnost i natahoval ústavu. Měl také určitou strategii, která sázela na Rusko. Podle politologa Lubomíra Kopečka využil benefity, které přinášela přímá volba prezidenta. V Devadesátce ČT24 také upozornil na Zemanovy výroky, které rád používal v konkrétních situacích.
7. 3. 2023|

Afghánci mažou ze strachu z Talibanu své účty na sociálních sítích, upozornila BBC

Vlivní afghánští uživatelé sociálních sítí, kteří byli v minulosti kritičtí k Talibanu, mažou z internetu své fotografie i tweety či celé účty na sociálních platformách. Činí tak ze strachu, že by se na ně mohlo zaměřit islamistické hnutí, které v polovině srpna uchvátilo moc v zemi, informovala zpravodajská stanice BBC.
30. 9. 2021|

Pozůstalým po civilistech zabitých při útoku USA v Kábulu omluva nestačí

Omluva nestačí, řekl v sobotu Afghánec Ímal Ahmadí, který při útoku americké armády v Kábulu přišel v srpnu o deset příbuzných. Pentagon původně útok bezpilotního letadla vydával za akci proti autu s atentátníky, v pátek se ale omluvil a přiznal, že zemřelo deset civilistů. Mezi oběťmi útoku z 29. srpna byla i tříletá Ahmadího dcera. Z deseti mrtvých bylo sedm dětí.
18. 9. 2021|

Soud poslal do vazby muže obviněného ze střelby na úřadu práce

Soud v pátek poslal do vazby šestašedesátiletého muže, kterého policie viní z vraždy zaměstnankyně úřadu práce a z dalších trestných činů. Panují obavy, že by muž na svobodě pokračoval v trestné činnosti nebo že by utekl. Po skončení vazebního zasedání to řekla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.
2. 7. 2021|

Za plánování vražd a vydírání potrestal soud v Liberci lékaře Bartáka osmi lety

Liberecký krajský soud odsoudil lékaře Jaroslava Bartáka za přípravu zločinu vraždy tří osob a vydírání k osmiletému trestu ve věznici s ostrahou. Celkem má ve vězení být dvacet let. Už dříve dostal dvanáctiletý trest za sexuální obtěžování asistentek. Za trestnou činnost nyní projednávanou u soudu jednašedesátiletému lékaři hrozilo 15 až 20 let vězení. Verdikt není pravomocný, Barták se na místě odvolal.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 13:52|