TÉMA

Černotín

Místo rušné silnice po lávce přes Bečvu. Cyklostezka propojila Hranice s Ústím a Černotínem

Trasu cyklostezky Bečva ve čtvrtek doplnila nová tříkilometrová část u Ústí na Přerovsku, díky které cyklisté už nemusí jezdit po rušné a nepřehledné silnici. Dokončený úsek cyklostezky, jehož součástí je lávka pro pěší a cyklisty přes řeku Bečvu za zhruba 60 milionů korun, propojil obce Ústí a Černotín s nedalekými Hranicemi. Stavba cyklostezky stála včetně projektové přípravy celkem 110 milionů korun.
29. 6. 2023|

Stezka přes Bečvu i kolem Nových Mlýnů. Města dostanou více peněz na trasy pro cyklisty

O sto milionů víc než loni na výstavbu a opravu cyklostezek dostanou obce od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Důvodem je paradoxně nedostatek peněz, fond se totiž kvůli koronavirovým opatřením rozhodl spolu s financemi vyhrazenými pro letošní projekty uvolnit i peníze z rozpočtu na rok 2021. Koronavirová pandemie ovlivní i některé krajské příspěvky na cyklostezky. Například v Plzeňském kraji budou muset plánovanou podporu snížit o osm milionů korun.
19. 5. 2020|

Rozhodnutí o nové přehradě na Bečvě se odkládá. Chybí posouzení vlivu stavby na přírodu

Nejdříve za rok se rozhodne o tom, zda na řece Bečvě na hranici Zlínského a Olomouckého kraje vznikne stálá nádrž Skalička, nebo jenom suchý poldr. V těchto dnech už měli být hydrologové a geologové schopni říct, zda se přehrada může stavět. Chybí jim však podrobnější informace důležité pro posouzení vlivu stavby na přírodu i na podzemní prameny.
14. 10. 2019|