TÉMA

Žofín

30 let zpět: Rekonstrukce Paláce Žofín

Palác Žofín na pražském Slovanském ostrově musel začátkem devadesátých let projít generální rekonstrukcí. A to nejen samotná budova, ale i její okolí. Stavební firma musela budovu odvlhčit a zpevnit nábřežní zeď. Obnově neušly také interiéry.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
22. 8. 2022|

Ve Vltavě se našel minometný granát. Policie na hodinu a půl zastavila dopravu na Masarykově nábřeží

Policie v pondělí odpoledne uzavřela Masarykovo nábřeží v centru Prahy a některé přilehlé ulice. Důvodem je nález ostré munice ve Vltavě poblíž Žofína. Přivolaný pyrotechnik munici odvezl ke zneškodnění a krátce před 16:00 byla doprava na nábřeží obnovena, uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.
5. 4. 2021Aktualizováno5. 4. 2021, 16:30|

Na Žofín se s Karlem Gottem přišlo rozloučit téměř 50 tisíc lidí

Za velkého zájmu veřejnosti se v pátek v pražském paláci Žofín na Slovanském ostrově konalo poslední rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem, který zemřel minulý týden po těžké nemoci. K rakvi od rána postupně přicházeli lidé a pokládali květiny. Rozloučení, které se odehrálo bez komplikací, skončilo krátce před půlnocí. Přišlo zhruba 49 tisíc lidí, uvedl provozní ředitel paláce Jan Hrubý.
11. 10. 2019Aktualizováno12. 10. 2019, 00:43|

„A v duši klid můžu pak mít.“ Češi dávají poslední sbohem Karlu Gottovi

Česko se loučí s Karlem Gottem. Od osmé ranní až do desáté večerní mohou lidé uctít zpěvákovu památku v paláci Žofín na Slovanském ostrově. Pietní místo také nabízí Kinského zahrada, kde bude otevřeno od pátečních 10:00 do nedělní půlnoci. Pohřeb populárního zpěváka se uskuteční v sobotu, doprovodí ho i zádušní mše ve svatovítské katedrále a státní smutek.
11. 10. 2019|