TÉMA

Police ČR

Policie hledala čtrnáctiletou dívku z Příbrami

Policisté odvolali pátrání po čtrnáctileté dívce z Příbrami, které vyhlásili ve čtvrtek. Dívku poznali svědci v Praze a zavolali na linku 158. Na webu to uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
15. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 05:40|

30 let zpět: Čištění centra Prahy od nežádoucích osob

Na konci července 1992 spustila česká policie rozsáhlou bezpečnostní akci k zajištění pořádku na Václavském náměstí a jeho okolí. Cílem akce mělo být „vyčištění centra Prahy od nežádoucích osob –⁠ prostitutek, jejich ochránců, veksláků a kapsářů.“ Jen během prvních dvou týdnů byly zadrženy stovky osob. Značné zlepšení situace bylo patrné podle pouličních prodejců i provozovatelů hotelů.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
16. 8. 2022|

Soud poslal do vazby bývalého náměstka dopravního podniku Augustína

Soud poslal do vazby bývalého ekonomického náměstka a člena představenstva pražského dopravního podniku (DPP) Mateje Augustína. Informoval o tom státní zástupce Zdeněk Matula. Jde již o pátého z obviněných v kauze korupce v DPP, jejímž hlavním aktérem je podle informací uniklých do médií z policejních spisů Michal Redl. Augustína podle serveru Seznam Zprávy dosadila Redlova zločinecká skupina do vedení této městské společnosti, aby tam manipuloval se zakázkami a zajišťoval úplatky.
22. 6. 2022Aktualizováno22. 6. 2022, 16:20|
Události komentáře

Policisté jsou zastrašováni, aby některé kauzy už nedělali. Proto píšu knihu, abych jejich podstatu vysvětlil, říká Šlachta

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta je od začátku týdne v civilu. Odchází z pozice ředitele pátrací sekce Generálního ředitelství cel. V Událostech, komentářích nevyloučil politické angažmá (spekuluje se především o jeho kandidatuře do Senátu) a avizoval, že o svých devětadvaceti letech služby zamýšlí napsat knihu. Rozhovor s někdejším elitním vyšetřovatelem kauzy kolem Jany Nagyové vedl Martin Řezníček.
4. 12. 2019|

Česko po útoku v Sasku-Anhaltsku přechodně posílilo bezpečnost letiště i hranic

Česká policie vpodvečer přechodně posílila svou přítomnost na severní hranici s Německem, pražském letišti i u židovských objektů. Praha tak reagovala na středeční útok u židovského hřbitova v saském Halle, při kterém zahynuli dva lidé. Zpřísněná opatření skončila poté, co německé bezpečnostní složky zadržely pachatele.
9. 10. 2019Aktualizováno9. 10. 2019, 21:22|