TÉMA

Karel Jakobec

Karlovarský kraj zůstává bez vedení, zastupitelé ho nezvolili ani napopáté

Dva měsíce od voleb a po pěti jednáních ustavující zastupitelstvo nezvolilo vedení Karlovarského kraje. Dohoda mezi blokem 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Místních, VOK a SNK1 a blokem K5 složeným z ODS a KDU-ČSL a jednou zastupitelkou zvolenou za SNK1 stále není uzavřená a naráží na neshody v personálním obsazení rady. Další jednání bude v pondělí 14. prosince.
7. 12. 2020|

Karlovarský kraj ani na třetí pokus nezvolil své vedení

Zastupitelé Karlovarského kraje ani na třetí pokus nezvolili nové krajské vedení. Aktuálně jde o jediný kraj bez domluvené koalice. Přes shodu na programu i koaliční smlouvě si stále nárokuje křeslo hejtmana blok 21 zastupitelů za STAN, Piráty, Místní, Volby pro kraj (VOK) a SNK1 i koalice ODS a KDU-ČSL. Další jednání zastupitelstva bylo přerušeno, sejde se 1. prosince.
26. 11. 2020|

Koalice v Karlovarském kraji je v nedohlednu. ODS chce post hejtmana, ostatní strany nabídly jen náměstka

Téměř měsíc a půl po volbách nejenže nemá Karlovarský kraj dohodnutou novou koalici, není ani jasno v tom, kdo by ji měl sestavit. Vyjednávání bloku stran kolem STAN a Pirátů s ODS a lidovci prozatím skončilo. ODS, přestože ve volbách nedosáhla výrazného úspěchu, chce post hejtmana. Ostatní strany, které doufají v sestavení koalice, to odmítly a nabídly občanským demokratům a lidovcům nanejvýš pozici prvního náměstka.
16. 11. 2020|

ODS a lidovci na Karlovarsku končí s ANO a začnou jednat se STAN, TOP 09 a Piráty

Koalice ODS a KDU-ČSL s podporou Strany soukromníků v Karlovarském kraji přeruší jednání o sestavení většinové koalice s vítězem krajských voleb ANO a přijme výzvu k jednání od oponentního uskupení tvořeného STAN s TOP 09 a Piráty. Prohlášení lídra kandidátky ODS a KDU-ČSL Karla Jakobce (ODS) v neděli zaslal regionální manažer ODS Tomáš Grosser. Rozhodnutí tak podle něj odblokuje patovou situaci, do níž se strany v kraji dostaly.
8. 11. 2020|

Vystačí si ekonomika Karlovarského kraje s lázněmi a potřebuje region vysokou školu? Debatovali lídři kandidátek

Pandemie koronaviru dopadla na lázeňský sektor v Karlovarském kraji. Lídři kandidátek pro říjnové krajské volby hovoří o nutnosti rozšířit záběr regionu, aby na lázeňství nebyla jeho ekonomika tolik závislá. Pomoci by tomu mohlo vysokoškolské vzdělání, které má v kraji udržet mladé a vzdělané lidi. Uchazeči o hejtmanství diskutovali také o tom, jak do západního cípu Česka přilákat turisty.
10. 9. 2020|

Plošné nošení roušek i připravenost Karlovarska na další vývoj pandemie byly tématem debaty krajských kandidátů

I plošné zavedení roušek, které musí lidé z rozhodnutí vlády nosit od čtvrtka,  hodnotili v předvolební debatě krajští kandidáti v Karlovarském kraji. Mluvili také o tom, jak se region zatím vypořádal s pandemií koronaviru a jak je připraven na její další fáze.
9. 9. 2020|

Půl roku prošlá technická kontrola jako důvod k odstranění. Města zpřísňují tažení proti autovrakům

Města plánují rychleji odklízet vraky z ulic. Umožňuje to novela silničního zákona. K odtažení bude stačit například víc než šest měsíců propadlá technická kontrola. Strážníci v těchto dnech tipují první vozy, které už dlouhodobě nesplňují zákonem stanovené požadavky.
29. 7. 2020|

Karlovarský kraj se chce odklonit od uhlí, pomůže mu Evropská unie

Karlovarský kraj bude jedním z šesti uhelných regionů v zemích Evropské unie, kterým Evropská komise poskytne technickou pomoc s útlumem těžby a změnou hospodářství. O tuto pomoc se ucházelo celkem 41 regionů, z Česka bude Karlovarsko jediné. Oznámila to hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO).
8. 10. 2019Aktualizováno8. 10. 2019, 14:43|