TÉMA

Jaroslav Brabec

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Abrháma vzpomínky kolegů i Velorex

Desítky lidí se při bohoslužbě v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově rozloučily s hercem Josefem Abrhámem. Jeden z nejpopulárnějších českých herců zemřel 16. května. Po mši v zaplněném kostele na svého kolegu zavzpomínali na přání Josefa Abrháma mladšího herečky Dagmar Havlová, Eliška Balzerová a Iva Janžurová a herec a režisér Jan Kačer. Za rakví vynášenou z kostela zněl dlouhý potlesk
6. 6. 2022|

Ve své poslední roli se Chramostová ještě objeví. Zahrála si v Zločinech Velké Prahy

V její poslední roli před kamerou diváci Vlastu Chramostovou ještě neviděli. Seriál Zločiny Velké Prahy, který navazuje na tradici historických detektivek, se na obrazovkách České televize objeví až v příštím roce. Ke ztvárnění epizodní postavy herečku přemluvil režisér Jaroslav Brabec, s nímž v posametových časech natáčela už několikrát.
14. 10. 2019|
90' ČT24

Rozloučení s Vlastou Chramostovou. Hosty speciálního vysílání byli historik Blažek či režisér Brabec

Jaká byla Vlasta Chramostová? Na mimořádnou osobnost herecké i občanské scény vzpomínali socioložka Jiřina Šiklová, režisér Jaroslav Brabec, biskup Václav Malý. Spolu s nimi dobu i osudy herečky a disidentky připomněli historik Petr Blažek či editor Jan Lukeš.
14. 10. 2019|

Divadlo vzdoru, Lítost i Krásný ztráty. Připomeňte si Vlastu Chramostovou před kamerou

V neděli zemřela Vlasta Chramostová. Zavzpomínejte na tuto herečku díky pořadům a snímkům z archivu České televize. Od jednoho z posledních televizních filmů, v němž hrála, než na téměř dvacet let dostala zákaz natáčení, až po humorné vzpomínání na neveselé časy v pořadu Uvolněte se, prosím.
7. 10. 2019|

Svěží, plná humoru, nadhledu a ironie. Přátelé a kolegové vzpomínají na Vlastu Chramostovou

Vlasta Chramostová si neuměla stěžovat a byla vždy svěží, shodují se její známí a kolegové. I když v životě zažila mnohá příkoří, dokázala si zachovat optimismus a nadhled. Zásadní v tomto ohledu byl její vztah se Stanislavem Milotou. „Byli to lidi, kteří se neustále špičkovali, a díky tomu mohla být Vlasta tak svěží, jak byla, a díky tomu Standa nepodléhal chmurám,“ prohlásil v ČT režisér Jaroslav Brabec.
6. 10. 2019|