TÉMA

Guillaume Faury

Začal soud s firmami Air France a Airbus kvůli pádu letadla v roce 2009

Čtením jmen 228 obětí v pondělí odpoledne začal v Paříži soud, který se týká havárie letounu Air France na lince z Ria de Janeiro do Paříže z roku 2009. Společnosti Air France a Airbus jsou obžalované z neúmyslného zabití. Soud zkoumá, nakolik technické závady na přístrojích zavinily letecké neštěstí a také roli těchto firem ve sledu událostí. Úvodnímu dni přelíčení přihlížela padesátka příbuzných obětí a jejich právníci, soud by měl skončit 8. prosince.
10. 10. 2022|

Airbus se chystá snížit produkci o 40 procent a propustit tisíce zaměstnanců

Airbus v příštích dvou letech sníží produkci a dodávky o 40 procent oproti původnímu plánu a propustí tisíce lidí. Německému deníku Die Welt to řekl šéf společnosti Guillaume Faury. Dříve přitom Airbus uváděl, že výrobu sníží jen o třetinu.
29. 6. 2020|
Obchodní války

Trest za subvencování Airbusu. USA uvalí cla na letadla a další zboží z Evropy

Světová obchodní organizace (WTO) kvůli nezákonnému subvencování evropského výrobce letadel Airbus povolila Spojeným státům uvalit cla na zboží z Evropské unie, jehož roční dovoz do USA dosahuje 7,5 miliardy dolarů (zhruba 177 miliard korun). USA již uvedly - podle pracovníků Úřadu amerického obchodního zmocněnce (USTR) - že v reakci na verdikt WTO zavedou 18. října odvetná cla 10 procent na evropská letadla a 25 procent na zemědělské a průmyslové zboží.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 22:20|