TÉMA

Leoš Mareš

Češi poslali přes sto milionů na léčbu nemocného Martina

Čechům se podařilo vybrat více než sto milionů na léčbu nemocného Martina. Jde o vůbec nejvyšší částku, na kterou se doposud na platformě Donio lidé skládali. Peníze se navíc vybraly v rekordním čase. Samotná sbírka vznikla už koncem srpna, největší část – devadesát milionů korun – se ale vybrala během posledních pěti dní, kdy se zapojili čeští influenceři a známé osobnosti. Vybrané peníze využije rodina na speciální terapii, která by měla pomoci s léčbou vzácného syndromu. Pojišťovna ji odmítla uhradit.
26. 9. 2023Aktualizováno26. 9. 2023, 19:24|

Textař Eduard Krečmar: Karel Gott měl rád pravdivé texty

Zůzi, Chci tě líbat, Beatles nebo Být stále mlád jsou písně, které pro Karla Gotta otextoval Eduard Krečmar. Tou první byla skladba Láskou se léčí z roku 1964, původně song Paula Anky. Tehdy byl Krečmar ještě studentem Vysoké školy ekonomické, nedokončil ji ale a stal se profesionálním textařem. Pro Gotta napsal na šedesát písní. Na některé z nich zavzpomínal v rozhovoru pro ČT24.
11. 10. 2019|

„Gott prostě neumírá.“ Umělci vzpomínají na Karla Gotta

Karel Gott, jenž v úterý zemřel ve věku osmdesáti let, se za desetiletí své kariéry potkal s řadou osobností. Jeho kolegové z umělecké branže o něm mluví jako zpěvákovi s jedinečným hlasem a smyslem pro humor, který věděl, co chce, a byl velmi pracovitým profesionálem. Chtěl lidi spojovat, ne rozdělovat – zaznívá i v souvislosti s Gottovou kariérou v dobách normalizace.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 18:29|