TÉMA

Cathay Pacific

Velké aerolinky se dostávají do finančních problémů. Ztráty hlásí American Airlines i Southwest

Největší světová letecká společnost American Airlines Group ve třetím čtvrtletí vykázala čistou ztrátu 2,4 miliardy dolarů (přes 55 miliard korun). Loni byl přitom její zisk 425 milionů dolarů. Firma se potýká s negativními dopady šíření koronaviru na leteckou přepravu a ztrátu vykázala už třetí čtvrtletí za sebou. Největší čistou ztrátu za svou existenci vykázaly také aerolinky Southwest Airlines, a to 1,16 miliardy dolarů po loňském zisku 659 milionů dolarů. Problémy má také Cathey Pacific z Hongkongu.
23. 10. 2020|

Odstávky čínských továren kvůli koronaviru mají vliv na Evropu, chybí součástky i hokejky

V Číně přibývá firem, které kvůli koronaviru přicházejí o zisky. Třeba výrobce obuvi Nike už v zemi zavřel polovinu obchodů a ve zbývajících zkrátil pracovní dobu. Potíže však mohou přinést i výpadky výroby v čínských továrnách, které dodávají díly pro podniky produkující v Evropě.
14. 2. 2020|

Čína diktuje hongkongským aeroliniím. Kdo podporoval protesty, musel odejít

Hongkongské aerolinky Cathay Pacific jsou v poslední době v souvislosti s masovými demonstracemi v Hongkongu pod tlakem ze strany čínských úřadů. Ty podnik v srpnu vyzvaly, aby suspendoval zaměstnance podporující protesty. Vedení společnosti od té doby propustilo bez udání důvodu už 32 lidí. Před necelými dvěma měsíci rezignoval i výkonný ředitel společnosti Rupert Hogg.
2. 10. 2019|