TÉMA

Petr Měřínský

Firma nabízí byty v přerovském hotelu Strojař, radnice ale prodej nechystá

Přerovem opět hýbe debata o osudu bývalé ubytovny místních strojíren. Rozvířila ji firma, jež na internetu nabízí byty různých velikostí v budoucím Resortu Strojař. Radnice, které budova patří, ale žádný prodej nechystá.
9. 7. 2021|

Dluhonice kývly na kompenzaci za stavbu dálnice D1. Peníze půjdou třeba na opravu silnic

Přerovská městská část Dluhonice dostane na kompenzacích za chystanou stavbu poslední části dálnice D1 z Přerova do Říkovic 132 milionů korun. Dohodli se na tom zástupci města, Olomouckého kraje a ministerstva dopravy. Kompenzace pro Dluhonice se původně odhadovaly na 320 milionů, loni na podzim se jejich předpokládaná výše snížila na 150 milionů korun. Letos byla dohodnutá částka nižší ještě o dalších osmnáct milionů.
21. 2. 2020|

Chceme radary i bezpečnější křižovatku, zní z Droždína. Místní kvůli autům zablokovali dopravu

Obyvatelé olomoucké části Droždín vyzvali magistrát a hejtmanství, aby začali řešit problematickou dopravu v obci. Místní chtějí dočasné mobilní radary a zároveň požadují úpravu rušné křižovatky i vybudování chráněných přechodů. Kvůli častým nehodám v obci na začátku týdne zablokovali dopravu na silnici, kterou řidiči využívají například při cestě do olomoucké zoo na Svatém Kopečku. Kraj i radnice už o možných opatřeních jednají.
18. 10. 2019|

Radary zafungovaly. Počet přestupků v okrajových částech Přerova se postupně snižuje

Už rok fungují v přerovských okrajových částech Kozlovice, Lověšice a Lýsky radary, které měří projíždějící vozidla. Podle vedení města se osvědčily a počet přestupků, kdy řidiči výrazně překračují rychlost, ubývá. Kromě zvýšení bezpečnosti na městské periferii si radnice pochvaluje i peníze, které vybrala na pokutách; jde o více než šestnáct milionů korun.
7. 10. 2019|

Přerov se úředníků pod jednou střechou nedočká. Radniční komplex by byl údajně drahý

Vedení přerovské radnice definitivně zamítlo plány na vybudování radničního komplexu na náměstí TGM. Územní rozhodnutí na výstavbu nové radnice, která měla stát v západní části náměstí, tak bude zneplatněno. Podle vedení města by bylo vybudování nového sídla úředníků příliš drahé. Radnice má sídlo v jednom z menších řadových domů na náměstí, další budovy jsou v ulicích Bratrská, Smetanova, Blahoslavova a na Horním náměstí.
30. 9. 2019|