TÉMA

Papcel Litovel

Soud prohlásil konkurz na majetek litovelského Papcelu

Krajský soud v Ostravě v pondělí prohlásil konkurz na majetek výrobce papírenských strojů Papcel z Litovle na Olomoucku. Ten je od loňského září v úpadku. Informace je dostupná v insolvenčním rejstříku. Věřitelé Papcelu přihlásili pohledávky téměř za 1,7 miliardy korun. Majetek Papcelu byl oceněn na 492 milionů korun, hodnota jeho nemovitého a části movitého majetku nebyla dosud stanovena.
13. 1. 2020|

Litovelský Papcel, který je v úpadku, může pronajmout své haly. Výroba by mohla pokračovat

Krajský soud v Ostravě povolil litovelské společnosti Papcel, která je od poloviny září v úpadku, pronajmout většinu výrobních hal německému výrobci papírenských technologií Bellmer. Díky pronájmu továrny by se v Litovli měla udržet výroba strojů pro papírenský průmysl i zhruba osmdesát pracovních míst. Firma má dluhy více než 400 milionů korun.
25. 11. 2019|

Papcel Litovel zahájil propouštění. Do konce měsíce má odejít osmdesát zaměstnanců

Papcel Litovel zahájil propouštění zaměstnanců, do konce října má odejít osmdesát lidí z celkových dvou set. Výrobce papírenských strojů je od poloviny září kvůli více než čtyřsetmilionovým dluhům v úpadku. Informaci získala ČTK ze zápisu věřitelského výboru společnosti, který byl zveřejněn v insolvenčním rejstříku. Vedení Papcelu v září na dotaz ohledně případného propouštění nereagovalo.
8. 10. 2019|

Krajský soud: Výrobce papírenských strojů Papcel Litovel je v úpadku

Litovelský výrobce papírenských strojů Papcel je v úpadku, rozhodl o tom ostravský krajský soud. Společnost na sebe v srpnu podala insolvenční návrh. Firma má 443 věřitelů a dluhy 418 milionů korun. Insolvenčním správcem Papcelu soud ustanovil pardubickou firmu 1. správcovská a konkurzní. Přezkumné jednání proběhne 9. ledna, kdy bude také první schůze věřitelů.
16. 9. 2019Aktualizováno16. 9. 2019, 12:51|