TÉMA

Petr Koliha

Víc pohybu a smíchu a Lábus jako Jezevec Chrujda. Déčko představilo novinky

Začátkem školního roku vstoupí ČT :D do své jubilejní, desáté sezony. Pro nejmladší diváky si Déčko nově připravilo večerníček Jezevec Chrujda nebo zábavní lekce Smějeme se s Michalem. Chystají se i pokračování oblíbených pořadů, jako jsou Parta z garáže, Medvídkova poradna či Zvěd. Novinky nabídnou v září také weby Déčko.cz a ČT edu, v říjnu pak odstartuje celoroční soutěž SUPERJÁ! zaměřená na zdravý životní styl a pohyb.
24. 8. 2022|

Déčko nabídne večerníček Ivana Trojana, barevného Křemílka a Vochomůrku i pořad o moderních technologiích

Televizní kanál Déčko vstupuje do devátého roku své existence. V nových zábavně-vzdělávacích pořadech se zaměří na rozvoj kompetencí, které jsou pro současné děti stěžejní, na finanční a digitální gramotnost, občanskou výchovu, kreativitu nebo zdravý životní styl. Poprvé také divákům představí výsledek mnohaleté, náročné práce, a to úvodní a původně černobílou sérii třinácti Pohádek z mechu a kapradí v barvě. Premiéru bude také mít nový večerníček Kdopak by se čerta bál, kterému hlas propůjčil Ivan Trojan. Novinky nabídnou i oblíbené weby Déčko.cz a ČT edu.
2. 9. 2021|

Déčko představuje novinky. O ekologii poučí Rejpavá žížala a večerníček namaloval Lada

ČT :D vstupuje s podzimem do nové vysílací sezony. Po celý školní rok se bude věnovat ochraně životního prostředí. Děti například zábavnou formou poučí o ekologii seriál Rejpavá žížala. Na nepříjemné situace děti opět připraví Agent v kapse, s Hudebními perličkami se vrací Pavel Šporcl. Na obrazovky se chystá také nový večerníček Honza a beránek podle Josefa Lady a další díly „natočili“ i kutilové Pat a Mat.
2. 9. 2020|

Skoro reálné a někdy až drastické exponáty. V Dolních Vítkovicích začala interaktivní výstava CRASH!!!

Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích v Ostravě otevřel v pátek interaktivní výstavu CRASH!!!, která podrobně popisuje, co se děje při dopravních nehodách i to, jaké mohou mít následky. Výstava má zaujmout nejenom řidiče, ale také děti a jejich rodiče. Návštěvníci téměr na vlastní oči uvidí různé dopravní situace, které doprovází obrazové i zvukové záznamy s příběhem. Na projektu spolupracovala i stanice ČT:D.
13. 9. 2019|