TÉMA

Ruské velvyslanectví

Není cílem porazit Rusko, ale dostat ho z Ukrajiny, řekl Pavel před zaplněným Staroměstským náměstím v Praze

Tisíce lidí se shromáždily v Praze na Staroměstském náměstí při akci na podporu ukrajinského boje proti ruské agresi. Část přišla v průvodu z náměstí Kinských přes Karlův most. Na shromáždění promluvil prezident Petr Pavel. Lidé si přinesli vlajky Ukrajiny, EU a NATO a transparenty na podporu napadené země. Na náměstí Borise Němcova, kde sídlí ruské velvyslanectví, proběhl koncert Noise for Ukraine. Další akce uspořádali v regionech, všechny se uskutečnily v den druhého výročí otevřeného vpádu ruské armády na Ukrajinu.
24. 2. 2024Aktualizováno24. 2. 2024, 18:14|

Ruská ambasáda odmítla, že může za zavření školy při velvyslanectví. Viní české úřady

Ruská ambasáda v Praze odmítla, že by mohla za uzavření ruskojazyčné školy, která v areálu velvyslanectví fungovala. Naopak znovu obvinila české úřady, že její další fungování v novém školním roce znemožnily. Ministerstvo zahraničí podle prohlášení ambasády „svými destruktivními akcemi bere děti jako rukojmí“.
31. 8. 2021|
168 HODIN

Šéf kulturního střediska jako „agent s ricinem“? Více zdrojů to potvrzuje

Podle několika zdrojů je agentem ruské FSB, o kterém v souvislosti s policejní ochranou pražských politiků psala některá média, ředitel Ruského střediska vědy a kultury v Praze Andrej Končakov. Je o tom přesvědčen i muž, jenž se podílel na odhalení ruských špionů, kteří se pokusili otrávit Sergeje Skripala. O údajném ruském agentovi a ochraně pražských starostů natáčely pro 168 hodin Kristina Ciroková a Zuzana Černá.
11. 5. 2020|

Ruské velvyslanectví tvrdí, že adresu nezměnilo, ale zrušil mu ji pražský magistrát

Ruská ambasáda odmítla, že by přesunula sídlo na adresu svého konzulárního úseku kvůli přejmenování náměstí Pod Kaštany na náměstí Borise Němcova. Podle velvyslanectví sídlí zastupitelský úřad ve stejné budově, pouze mu magistrát hlavního města zrušil jednu ze dvou používaných adres. Ambasáda hodlá nadále užívat adresu Korunovační 36.
19. 4. 2020|
Newsroom ČT24

Když média naletí na parodii. Falešné profily jako past na zbrklé novináře

Co mají společného Karel Schwarzenberg, Jiří Ovčáček nebo ruské velvyslanectví? Třeba to, že jsou populární na sociálních sítích. A proč zrovna oni? Protože si někdo jejich jménem dělá z lidí už dlouhou dobu legraci. Parodické účty na Facebooku nebo Twitteru bývají ale někdy pastí zejména pro novináře. Naposledy se nechala nachytat televize Prima, která v reportáži citovala informace z falešného profilu ruského velvyslanectví. Tématem se v neděli zabýval pořad Newsroom ČT24, který přinesl i rozhovor s jedním z tvůrců této politické satiry.
9. 9. 2019|