TÉMA

Milan Kroupa

Stíhání bývalého primátora Jablonce za vypnutí kamerového systému policie zastavila

Bývalý primátor Jablonce Milan Kroupa (zvolený za ANO) v srpnu kvůli sporu s radnicí vypnul kamerový systém ve městě. Sdružení místních samospráv na něj podalo trestní oznámení. Dopustil se sice trestného činu, policejní komisařka ale trestní stíhání Kroupy zastavila kvůli takzvané účinné lítosti. Dozorující státní zástupkyně Lenka Šeberková uvedla, že se s rozhodnutím policie ztotožňuje.
18. 10. 2019Aktualizováno18. 10. 2019, 18:30|

Novým primátorem Jablonce je Čeřovský z ODS, nahradil odvolaného Kroupu

Novým primátorem Jablonce nad Nisou se ve středu stal Jiří Čeřovský z ODS. V tajné volbě mu dalo svůj hlas dvacet z přítomných osmadvaceti zastupitelů. Stalo se tak poté, co zastupitelstvo z funkce odvolalo Milana Kroupu zvoleného za ANO. Pro jeho odvolání bylo v tajném hlasování 18 z 29 přítomných zastupitelů. Návrh na doplnění programu jednání podal Štěpán Matek z dříve koaličního uskupení Společně pro Jablonec. Kroupa své odvolání nechtěl komentovat, Babiš jej považuje za dobrou zprávu.
18. 9. 2019Aktualizováno18. 9. 2019, 14:10|

Jablonecký primátor Kroupa vystoupil z ANO, nechce ho spojovat se svým selháním

Jablonecký primátor Milan Kroupa vystoupil z hnutí ANO. Hlavním důvodem je podle něj rozpad koalice, který považuje za své osobní selhání. K odchodu ho vedla také snaha nepoškozovat ANO, uvedl v úterý pro ČTK Kroupa, který stál v čele druhého největšího města v Libereckém kraji od voleb na podzim loňského roku.
17. 9. 2019|

Jablonecká koalice se rozpadla kvůli kamerovému systému a střetu zájmů primátora

Koalice v Jablonci nad Nisou vedená hnutím ANO se rozpadla. Zastupitelstvo ve čtvrtek odvolalo dva radní zvolené za koaliční hnutí Společně pro Jablonec. Důvodem jsou jednak dlouhodobé neshody v koalici a také střet zájmů primátora Milana Kroupy (ANO). Ten se – v pozici jednatele společnosti GREPA Networks – domáhá zaplacení dvou milionů korun za provoz městského kamerového systému v letech 2016 až 2018. Kroupa po skoneční jednání uvedl, že chce firmu do konce roku prodat.
15. 8. 2019Aktualizováno15. 8. 2019, 18:56|