TÉMA

Technoparty

Mladí Ukrajinci pořádají technoparty, při kterých opravují zničené vesnice

Ve vesnici Jahidne na severu Ukrajiny, kterou ještě před pár měsíci okupovali Rusové, je v plném proudu technoparty. Od běžných tanečních akcí se ale liší tím, že se koná pouze ve dne a jejích asi dvě stě účastníků během ní odklízí trosky rozbombardované budovy, uvedla agentura AP.
25. 7. 2022|

Policisté řešili přečiny a stížnosti na technoparty v Krušovicích. Zadrželi jednoho muže

Policisté na nepovolené technoparty v Krušovicích na Rakovnicku zadrželi jednoho cizince pro podezření z porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Čeho přesně se dopustil, neuvedli. Muž skončil v policejní cele. Policisté také odhalili několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo omamných látek a evidují 15 stížností na rušení nočního klidu. Víkendová technoparty v neděli končí, účastníci postupně odjíždějí, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.
11. 7. 2021Aktualizováno11. 7. 2021, 18:39|

Do Krušovic přijeli příznivci techna na nepovolenou akci, policie v noci hudbu přerušila

V Krušovicích na Rakovnicku se od pátku koná nepovolená technoparty, účastní se jí asi sedm set lidí. Na akci dohlížejí policisté, zatím nemuseli řešit žádný konflikt. V noci na sobotu ale hudební produkci přerušili, řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová.
10. 7. 2021|

Berlín pomáhá zachraňovat hudební kluby. Pandemie je srazila na kolena

Legendární klubová scéna německého hlavního města bojuje o přežití. Berlínské hudební kluby uzavřela pandemie koronaviru už v polovině března a dodnes fungují jen velmi omezeně. Na záchranu ohrožené kulturní scény, která tvoří podstatnou část ekonomiky města, už Berlín vynaložil v přepočtu skoro miliardu korun, dodává zpravodaj ČT v Německu Martin Jonáš.
19. 8. 2020|

Na technoparty na Benešovsku stále zůstává asi 500 lidí

Technoparty u Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku pokračuje i v neděli večer. Stále hraje třetina z původních 12 hudebních systémů. Podle večerních odhadů policie zde po 20:00 zůstává asi 500 lidí, původní hrubé odhady hovořily o třech stovkách, ráno jich bylo na 900, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková. Původně měla technoparty skončit v neděli v poledne, v tu dobu skutečně část hudebních systémů utichla.
26. 7. 2020Aktualizováno26. 7. 2020, 21:27|

Počet lidí na technoparty na Benešovsku se snížil na 800. Akci sleduje policie i hygienici

Více než polovina účastníků technoparty u Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku během soboty odjela. Na místě podle policie zůstávalo večer asi 800 lidí, zhruba čtvrtina jsou cizinci, především z Německa a Rakouska. Ještě dopoledne policisté evidovali na technoparty kolem 2 tisíc lidí, informovala policejní mluvčí Lucie Nováková. Pořadatelé sdělili ČT, že akce potrvá do nedělní noci, v pondělí chtějí místo uklidit a poté odjet. Policisté odhalili již patnáct řidičů pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek.
25. 7. 2020Aktualizováno25. 7. 2020, 20:50|

Technoparty na Plzeňsku skončila. Podle policie proběhla bez závažnějších problémů

Technoparty u Čížkova na jižním Plzeňsku skončila v neděli kolem 17:00, když začali organizátoři balit techniku. Podle policie se akce po celou dobu obešla bez závažnějšího narušení pořádku. Technoparty se zúčastnilo asi 2000 lidí včetně cizinců.
4. 8. 2019|

Na jižním Plzeňsku se koná technoparty, dorazily asi dva tisíce lidí

U Čížkova na jižním Plzeňsku probíhá od páteční noci technoparty, na které zůstává asi 2000 lidí. Hudební produkce začala v pozdních nočních hodinách. Policie zatím řešila drobné přestupky v souvislosti s dopravou a drogami, doposud nezaznamenala vážnější narušení veřejného pořádku, uvedla v podvečer policejní mluvčí Martina Korandová. Původně se měla technoparty konat jinde, organizátoři se ale nedohodli s majiteli pozemků a pak hledali narychlo nové místo.
3. 8. 2019Aktualizováno3. 8. 2019, 18:44|

Na jižním Plzeňsku se čeká technoparty. Adresu měnila na poslední chvíli

Organizátoři technoparty, která má o víkendu proběhnout na jižním Plzeňsku, museli na poslední chvíli změnit místo konání. Majitel pozemků u obce Přešín na Nepomucku totiž od pronájmu plochy upustil, kamiony s hudební technikou se tak v pátek přesunuly na spěšně sehnaný náhradní pozemek u nedalekého Čížkova. Akce se má zúčastnit tisíc lidí včetně cizinců.
2. 8. 2019Aktualizováno2. 8. 2019, 21:06|