TÉMA

Rencar

Žalobkyně chce pro expolicistu Gáboríka v kauze Bereta čtyři roky, pro další žádá podmínky

Státní zástupkyně navrhuje čtyři roky vězení pro bývalého policistu Igora Gáboríka, který čelí obžalobě v kauze Bereta. Případ se týká údajného vynášení informací z trestních řízení. Pro další obžalované, pražskou žalobkyni Dagmar Máchovou, policistu Radka Holuba a celníka Pavla Šímu, žádá tříleté podmínky s odkladem na pět let. V případu je stíhán ještě někdejší policista Vladimír Zmrhal, tomu státní zástupkyně navrhla peněžitý trest 100 tisíc korun. Obžalovaní už v minulosti vinu odmítli. Okresní soud pro Prahu-východ bude v projednávání případu pokračovat v úterý.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 16:03|

Soud zamítl žalobu Rencaru na pražský dopravní podnik

Obvodní soud pro Prahu 9 ve středu zamítl žalobu firmy Rencar ze skupiny JCDecaux na pražský dopravní podnik (DPP), kterou se společnost domáhala určení platnosti smlouvy na provoz reklamních ploch v pražské MHD. Neshledal naléhavý právní zájem. Verdikt není pravomocný, Rencar se proti němu může odvolat k pražskému městskému soudu.
15. 2. 2023|

I odvolací soud odmítl žalobu Rencar na pražský dopravní podnik

Městský soud v Praze pravomocně odmítl zbývající část žaloby společnosti Rencar ve sporu ohledně určení platnosti smlouvy z roku 1997 o pronájmu reklamních ploch na majetku Dopravního podniku Prahy (DPP) a exkluzivního práva tyto plochy užívat až do roku 2031. Rencar s rozsudkem nesouhlasí a plánuje se dovolat k Nejvyššímu soudu.
9. 2. 2022Aktualizováno9. 2. 2022, 19:57|

Soud se odmítl zabývat neplatností smlouvy mezi DPP a Rencar

Jedna z nejstarších smluv pražského dopravního podniku týkající se pronájmů v metru je neplatná. Obvodní soud pro Prahu 9 zamítl žalobu firmy Rencar, která třiadvacet let užívala reklamní plochy a odmítala přijmout výpověď. Dopravní podnik vyčíslil, že kvůli kontraktu prodělával až padesát milionů korun ročně. Společnost se míní znovu odvolat.
12. 9. 2021|

Kauza zakázek na reklamní plochy v Praze se vrací k soudu

Městský soud v Praze zrušil osvobozující verdikt v kauze údajné manipulace s pronájmem reklamních ploch v metropoli. Obvodní soud podle nadřízené instance pochybil, když nehodnotil některé důkazy, které měly svědčit o ovlivňování zakázky.
10. 4. 2021|

Smlouva na reklamu v pražské MHD neplatí, potvrdil odvolací soud. Případ se ale i tak projedná znovu

Pražský městský soud potvrdil neplatnost smlouvy mezi dopravním podnikem (DPP) a firmou Rencar ze skupiny JCDecaux na pronájem reklamních ploch v pražské MHD. Současně ale případ vrátil prvoinstančnímu Obvodnímu soudu pro Prahu 9; podle členů odvolacího senátu totiž nebylo jasné, o čem v jednom z bodů svého rozsudku vlastně rozhodoval.
3. 9. 2020|

Hledal jsem člověka, který by o nás šířil dobré zprávy, řekl šéf JCDecaux u soudu

Obvodní soud pro Prahu 1 se ve středu zabýval podezřením z manipulování pronájmu reklamních ploch v majetku Prahy 1, kterých se podle žalobce dopustila společnost JCDecaux, její technický ředitel Tomáš Tenzer a politik Michal Valenta (ODS). Ředitel firmy Pavel Slabý v soudní síni odmítl, že by Valentovi dával peníze za to, že firmě zakázku na radnici zajistí. Pro firmu prý politik pracoval jako konzultant. Soud bude pokračovat v únoru.
6. 11. 2019|

„Absolutně neplatná.“ Soud rozhodl o smlouvě na reklamní plochy mezi dopravním podnikem a Rencarem

Smlouva na pronájem reklamních ploch mezi pražským dopravním podnikem (DPP) a firmou Rencar je neplatná. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 9. Smlouvu DPP vypověděl v roce 2016, byla podle něj nevýhodná. Firma Rencar následně podala žalobu na určení platnosti kontraktu. Podle soudu byla smlouva od počátku absolutně neplatná kvůli neurčitosti předmětu nájmu. Rozsudek je nepravomocný a Rencar se proti němu odvolá.
6. 9. 2019|

DPP podá trestní oznámení na reklamní společnost Rencar. Prý mu poškodila pověst

Pražský dopravní podnik (DPP) podá trestní oznámení na firmu Rencar, která podle něj svými tvrzeními poškozuje jeho dobrou pověst. Zástupci reklamní společnosti v pondělí prohlásili, že DPP při tendrech na reklamní plochy v městské dopravě postupoval netransparentně, což je vede (rovněž) k trestnímu oznámení. Podnik tato prohlášení odmítl.
30. 7. 2019|