TÉMA

Konzervatoř

Sládky vystřídali choreografové. V Braníku se otevřel Dům tanečního umění

V areálu bývalého branického pivovaru v Praze byl ve středu otevřen Dům tanečního umění. Sídlo v něm najde konzervatoř Taneční centrum Praha, několik uměleckých souborů a tanečních institucí i třeba nově zřízený Nadační fond a Institut Pavla Šmoka. Pivovar v Braníku je architektonicky cennou stavební i technickou památkou v novorenesančním a secesním stylu. Pivo se zde přestalo vařit počátkem roku 2007, od té doby se postupně rekonstruuje pro kancelářské, vzdělávací, umělecké a komunitní potřeby.
2. 9. 2021|

Pietu za Vlastu Chramostovou drží Národní divadla v Praze i Brně, loučí se i veřejnost

Na piazzetě Národního divadla v Praze vzniklo pietní místo, kde se mohou lidé poklonit památce Vlasty Chramostové, která zemřela v neděli ve věku 92 let. První česká scéna zároveň na historické budově vyvěsila černou vlajku. Právě ve zlaté kapličce se 14. října uskuteční rozloučení s uznávanou herečkou a chartistkou. K uctění památky této umělkyně se připojují i další místa, například Národní divadlo a konzervatoř v Brně.
7. 10. 2019Aktualizováno7. 10. 2019, 19:39|

Soud zamítl návrh na zrušení odborů opavské konzervatoře. Jména členů prý odbory sdělovat nemusí

Krajský soud v Ostravě zamítl návrh na zrušení Odborové organizace při Církevní konzervatoři Opava, který podalo vedení školy. Zřizovatelem konzervatoře je Německý řád, podle kterého organizace nesplňuje podmínky pro fungování odborů, protože nemá dost členů. Odboráři ale tvrdí, že na to, aby zákonné podmínky splnila, má organizace členů dost.
24. 7. 2019|