TÉMA

Přáslavice

Dálnice u Olomouce je po srážce kamionu s dodávkou opět průjezdná
Na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku se odpoledne srazilo nákladní auto s dodávkou. Tři lidé se při nehodě zranili. Dálnice ve směru na Ostravu byla více než čtyři hodiny uzavřena. Opět zprůjezdněna byla kolem sedmé večerní. Informoval o tom policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se stala ve chvíli, kdy kamion podle předběžných informací policie začal prudce brzdit, aby se vyhnul střetu s přebíhajícím chodcem. Zezadu do něj narazila dodávka.
3. 11. 2022Aktualizováno3. 11. 2022, 19:33|
Na Slovensko se vydají bojové jednotky i armádní průzkumníci
Vojáci tankového praporu z Přáslavic, specialisté elektronického boje, bezpilotní prostředky a vojenská policie se přesunou na Slovensko. Dohromady jde o bojové jednotky, průzkum i logistiku. Pro přepadové operace jsou připraveni výsadkáři z Chrudimi. Na Slovensku mají působit v rámci mnohonárodní jednotky NATO a posílit tak východní křídlo Aliance kvůli ruské invazi na Ukrajinu.
25. 3. 2022|
ŘSD chce prověřit stav vozovek. Letošní léto na dálnicích nebude tak velké „peklo“, tvrdí Mátl
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se chce více zaměřit na stav vozovek. V souvislosti se sobotní nehodou na dálnici D35 u Olomouce to v Interview ČT24 řekl ředitel ŘSD Radek Mátl. Při popraskání vozovky u obce Přáslavice v sobotu havarovalo pět aut, deset lidí utrpělo zranění. Mátl uvedl, že se správce silnic zaměří na samotnou dálnici D35, kde je vozovka stará asi 24 let. Uvedl, že příliš mnoho povrchů dálnic v Česku takto starých není, nemělo by tak docházet k dalším problémům na jiných místech.
24. 6. 2021|
Na D35 u Olomouce už řidiči projedou oběma směry, ve čtvrtek se ještě bude dokončovat pruh na Brno
Na úseku dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku, který byl kvůli prasklé a zvlněné vozovce v sobotu uzavřen, byl ve středu kolem třetí hodiny odpoledne obnoven provoz ve směru z Ostravy na Brno. Řidiči tam mají k dispozici zatím jeden jízdní pruh. V opačném směru po dálnici začala jezdit auta po deváté večer. Informoval o tom mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.
23. 6. 2021Aktualizováno23. 6. 2021, 22:00|
Odstartovaly opravy D35, řidiči musí počítat s omezením
Dělníci začali opravovat poškozenou dálnici D35 mezi Velkým Újezdem a Přáslavicemi na Olomoucku. Bourají poškozené betonové desky a zjišťují, v jakém stavu je podloží. Technici navíc objevili další dvě místa, kde se začínají tvořit pukliny. Úsek zůstane v obou směrech uzavřený až do pátku.
21. 6. 2021|
V zahraničních misích má příští rok působit 900 českých vojáků, velká část z nich v Africe
Čeští vojáci po návratu z mise v Mali slavnostně nastoupili k předání ocenění v Přáslavicích na Olomoucku. V africké zemi působili proti islámským radikálům. Podle generálmajora Josefa Kopeckého by mělo příští rok v zahraničních misích působit zhruba devět stovek českých vojáků, většina z nich v Africe.
3. 7. 2020|
Houbaři riskují vysoké pokuty, za úlovkem míří i do nebezpečného vojenského prostoru
Houbaři mají v těchto dnech žně, dokazují to i plné košíky, se kterými se vracejí lidé z lesů na Olomoucku. Někteří z nich riskují vysokou pokutu, protože i přes zákaz chodí do vojenského prostoru Libavá, kde jim může hrozit nebezpečí. Vojenská lesní správa už rozdala desítky pokut za nepovolený vstup do vojenského újezdu. Sankce může šplhat až ke sto tisícům korunám.
31. 8. 2019|
Armáda modernizuje tanky. V příštích letech chce nakoupit až 40 nových strojů
Armáda koupí nové radiové stanice pro tankový prapor. Měly by stát miliardu a půl – smlouva je ještě před podepsáním. Vojáci současné obrněnce modernizují i kvůli nasazení do zahraničních operací NATO. Kromě toho generální štáb začíná připravovat nákup nových tanků, životnost současných strojů totiž v roce 2025 končí.
21. 7. 2019|