TÉMA

Petr Pudil

Při privatizaci Mostecké uhelné jsem nezískal ani korunu navíc, řekl Koláček v závěrečné řeči

Bývalý manažer Mostecké uhelné (MUS) Antonio Koláček ve své závěrečné řeči u soudu ve čtvrtek uvedl, že při privatizaci těžební společnosti nezískal ani korunu navíc. Zdůraznil, že jeho úmyslem bylo zachránit MUS před zánikem a stabilizovat ji. Státní zástupce trvá na tom, že Koláček a někdejší generální ředitel MUS Oldřich Klimecký zneužili svého postavení k ovládnutí firmy a následně v roce 1999 podvedli vládu Miloše Zemana, která netušila, že jim prodává i státní menšinový podíl v těžební společnosti. Soud vyhlásí rozsudek 12. června.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 12:38|

V hlavním městě otevřela nová galerie. Kritici vyčítají Kunsthalle Praha provázanost s oligarchy

V Praze zahájila činnost nová galerie. Kunsthalle Praha vznikla přestavbou trafostanice na Klárově, za novým výstavním prostorem v hlavním městě stojí nadace manželů Petra a Pavlíny Pudilových. Pudilovo podnikání a jeho souvislost s uměleckým provozem se nelíbí některým lidem z oboru. Před budovou galerie se protestovalo.
22. 2. 2022Aktualizováno22. 2. 2022, 20:23|

Národní galerie přichází po odvolání Fajta o sponzory. S podporou váhá i nadace miliardáře Pudila

Národní galerii Praha (NGP) hrozí ztráta významného sponzora. Svou podporu jejím výstavním projektům pozastavila nadace podnikatele Petra Pudila a jeho manželky. Nadace to zdůvodnila odvoláním ředitele Jiřího Fajta, které označila za skandální.
12. 7. 2019|