TÉMA

Kácov

Labe na Ústecku zůstává na třetím stupni, zvolna klesá. Situace se zklidňuje i jinde v Česku

Hladina Labe v Ústeckém kraji začala velmi pozvolna klesat, třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň ale stále platí v Ústí nad Labem, Děčíně i Litoměřicích. Na Pardubicku klesla v noci hladina Labe z třetího na druhý stupeň, první povodňový stupeň platí na Labi v Mělníku, na Sázavě a na Berounce. Hladina Vltavy v Českém Krumlově byla v sobotu odpoledne na třetím stupni, ale od středy kolísá mezi druhým a třetím. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) znovu varuje před povodněmi.
6. 1. 2024Aktualizováno6. 1. 2024, 11:59|

Vltava v Českém Krumlově klesla na druhý stupeň, hladiny se zklidňují

Hladiny řek v Česku se před koncem roku zklidnily, povodňový stav v neděli večer zůstával na dvanácti místech. Vltava v Českém Krumlově, kde hladinu zvedá řízený odtok vody z lipenské přehrady, klesla na stupeň pohotovosti a jinde už platila jen bdělost. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu.
31. 12. 2023Aktualizováno31. 12. 2023, 21:38|

Hladina Labe klesla v Děčíně na druhý stupeň povodňové aktivity. Na třetím zůstává Vltava v Krumlově

Povodňový stav platil k páteční osmé hodině večerní na sedmnácti místech v Česku. Hladina řeky Labe večer klesla v Děčíně na druhý stupeň. Na třetím, nejvyšším, byla od úterý. Pohotovost platí na Labi ještě v Ústí nad Labem a v Litoměřicích. Třetí stupeň je už jen na Vltavě v Českém Krumlově, vodohospodáři totiž pouští vodu z lipenské nádrže.
29. 12. 2023Aktualizováno29. 12. 2023, 20:51|

Pivo některých značek kvůli koronaviru zdraží. Dotkne se to hlavně baleného

Na české pivovary dopadla koronavirová krize. Za jarního nouzového stavu tratily podle vlastních odhadů přibližně pět miliard korun. Restaurace byly zavřené, sudové pivo téměř nešlo na odbyt. Naopak se zvýšil prodej piva v plechovkách nebo lahvích. Tento trend trvá dál. Některé podniky oznámily, že pivo zdraží. Další o tom uvažují.
21. 9. 2020|

Obce by mohly dát na své budovy víc solárních panelů. Ušetřily by na investice

Obce hledají způsob, jak platit méně za elektřinu. Ve spolupráci s ministerstvy pro místní rozvoj a průmyslu připravují projekty na využití solární energie. Sdružení místních samospráv mezitím na radnicích zjišťuje, jaké mají výdaje a možnosti, kam solární panely umístit. Objevovat by se měly na střechách obecních budov.
9. 2. 2020|

Vlaky opět projedou celý Posázavský pacifik. Díky penězům z evropských fondů

Na železniční trať mezi Ledečkem a Zručí nad Sázavou se vrací vlaky. Správa železnic již dokončila modernizaci za téměř 710 milionů korun. Oznámila to Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). Populární trať známou jako Posázavský pacifik, která v délce téměř sto kilometrů lemuje řeku Sázavu, tak lze projet v plné délce: z Čerčan až do Světlé nad Sázavou. Na opravy lokálních tratí jsou peníze díky prostředkům z evropských fondů.
29. 6. 2019|