TÉMA

Lechovice

Řidiči od soboty projedou po více než roce po silnici ze Znojma do Lechovic

Řidiči od soboty projedou po více než roce a čtvrt po silnici první třídy mezi Znojmem a Lechovicemi. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo přestavbu v sedmikilometrovém úseku, jejímž výsledkem je rozšíření silnice z 9,5 na 11,5 metru a v části jsou řidičům k dispozici tři jízdní pruhy. Informoval o tom šéf brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.
30. 6. 2023|

Silničáři začali s modenizací úseku ze Znojma do Brna. Řidiče čeká třicetikilometrová objížďka

Cesta ze Znojma do Brna je od pondělí až o třicet kilometrů delší. Na hlavním silničním tahu I/53 začali silničáři s rozsáhlou rekonstrukcí, která bude obnášet rozšíření jízdních pruhů či například stavbu čtyř mostů. Díky tomu by měla být jízda po vytížené komunikaci, kterou denně projede až 12 tisíc vozidel, mnohem rychlejší a bezpečnější. Oprava sedmikilometrového úseku bude stát zhruba 330 milionů korun.
21. 3. 2022|

Silnici mezi Brnem a Znojmem čeká oprava. Zabránit má častým nehodám

Sedmikilometrový úsek silnice I/53 mezi Znojmem a Lechovicemi projde opravami. Začnou nejspíš v prvních měsících nového roku. Cílem je větší bezpečnost. Na silnici, kudy projede osm tisíc aut denně, jsou nehody časté. Během prací se řidiči pravděpodobně budou muset připravit na uzavírky.
1. 1. 2022|

Úleva pro Lechovice. Silničáři zprovoznili dlouho očekávaný obchvat, z obce odvede tisíce aut

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo zhruba pět kilometrů dlouhý obchvat Lechovic na Znojemsku. Stavba odvede hustou dopravu z průtahu obcí, na kterou si místní dlouhodobě stěžovali. Obchvat stál 270 milionů korun, stavěl se dva a půl roku a je součástí silnice I/53, která spojí Pohořelice se Znojmem.
26. 6. 2019|