TÉMA

Alena Mihulová

Jiřina Bohdalová hraje ženu, která tvrdí, že prošla gulagem. Připomnělo mi to tátu, říká

K devadesátinám, které oslavila před dvěma lety, dostala Jiřina Bohdalová scénář, který přímo pro ni napsal Marek Epstein. Drama s prozatímním názvem Svatá herečka právě natáčí v režii Jiřího Stracha. Ztvárnila roli spisovatelky, která se ve svých knihách vrací ke své zkušenosti vězenkyně pracovně-výchovných táborů v Sovětském svazu. Do vysílání Česká televize zařadí snímek příští rok.
24. 8. 2023|

Donutil a Mihulová jsou v Atlase ptáků osamělí. Víc než sympatii potřebují empatii, říká režisér

V rodinné firmě se přijde na to, že z ní někdo vyvádí peníze. Roznětka pro komplikované rodinné vztahy v novém filmu Olma Omerzua, v Česku žijícího slovinského režiséra. Kriminální drama Atlas ptáků zařadil do hlavní soutěže letošní karlovarský festival, od 2. září ho uvádí i kina. V rozhovoru snímek, v němž svět komunikačních technologií využívá slabá místa lidí, přiblížil Omerzu spolu s herci Alenou Mihulovou a Miroslavem Donutilem.
22. 8. 2021|

Rodinná firma v problémech. Atlas ptáků s Donutilem a Mihulovou se otevírá v první ukázce

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Očekávaný snímek režiséra Olma Omerzu Atlas ptáků se ještě před premiérou v hlavní soutěži karlovarského festivalu představuje v prvním traileru. Roli šéfa podniku má Miroslav Donutil, vedle něj se ve snímku objeví ještě Alena Mihulová, Eliška Křenková, Martin Pechlát, David Bowles, Vojtěch Kotek nebo Pavla Beretová.
2. 8. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

Omerzu „dospěl“. V soudní síni se sešel s Donutilem a Mihulovou

Režisér a scenárista Olmo Omerzu se přesouvá do střižny se svým dalším filmem. O víkendu dotočil poslední klapku nového snímku, který vzniká v koprodukci České televize. Do kin se dostane v roce 2021. Do hlavních rolí obsadil Omerzu Alenu Mihulovou a Miroslava Donutila, jak se bude novinka jmenovat, ale zatím tvůrci neprozradili.
17. 6. 2020|

Dycky Shakespeare! Zimní pohádka zavede diváky na Sicílii i do české hospody

Kvůli zamotanému ději se dramaturgové tuzemských divadel Zimní pohádce spíše vyhýbají. Podle tvůrců Letních shakespearovských slavností je ale neprávem opomíjenou hrou slavného alžbětinského dramatika. Vybrali si ji proto jako novinku letošního ročníku. V premiéře ji odehráli v úterý na nádvoří Pražského hradu.
26. 6. 2019|