TÉMA

Zuzana Hejnová

Jak vzniká nenávist, čím se přikrmuje a jak se jí zbavit? Odpovědi hledal Fokus Václava Moravce

Žijeme v nenávistné době, nebo jen známe dokonalejší způsoby, jak nenávist šířit? Odpověď nejen na tyto otázky hledali spolu s moderátorem hosté Fokusu Václava Moravce, tentokrát na téma nenávist. Pozvání přijali překladatel Martin Hilský, bývalá politička Magda Vášáryová, vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, profesor lékařské psychologie Radek Ptáček, teolog a filozof Tomáš Halík a atletka Zuzana Hejnová.
23. 1. 2024|

Odvolací soud dal Hejnové za pravdu. Atletka je vyobrazena na poštovní známce

Podle odvolacího pražského městského soudu je na známce vydané k olympijským hrám v Riu de Janeiro v roce 2016 vyobrazena Zuzana Hejnová, dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek. Soud zatím nerozhodl, zda má přední česká atletka za zveřejnění podoby na známce nárok na odškodnění od České pošty. Strany mají prostor na mimosoudní dohodu, jednání bude pokračovat 11. června.
28. 5. 2020|

Hejnová se odvolala ve sporu s Českou poštou. Atletka chce odškodnění za své zobrazení na známce

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová podala odvolání proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1. Ten v červnu letošního roku nepřiznal její nárok na odškodnění za známku, kterou vydala Česká pošta k olympijským hrám v Riu de Janeiro v roce 2016. ČT to potvrdila mluvčí soudu Alena Novotná. Podle rozhodnutí fotografie atletky sice posloužila jako vzor pro známku, její rysy ale autor změnil. S tím Hejnová nesouhlasí a případem se teď bude zabývat Městský soud v Praze.
15. 10. 2019|

Soud Hejnové odškodnění nepřiznal. Na poštovní známce prý není poznat

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová nemá nárok na odškodnění za známku, kterou vydala Česká pošta k olympijským hrám v Riu de Janeiro v roce 2016. Rozhodl o tom zatím nepravomocně Obvodní soud pro Prahu 1. Fotografie atletky podle něj sice posloužila jako vzor pro známku, její rysy ale autor změnil.
20. 6. 2019|