TÉMA

Matouš Ruml

Evropským filmem roku je Quo vadis, Aida? bosenské režisérky Jasmily Žbaničové

Cenu Evropské filmové akademie (EFA) pro nejlepší film letos získal snímek Quo vadis, Aida? bosenské režisérky Jasmily Žbaničové. Příběh vypráví o masakru ve Srebrenici z roku 1995. Snímek obdržel také ocenění za režii a za ženský herecký výkon, informoval server České noviny. Evropské filmové ceny, které bývají označovány za evropské Oscary, se předávaly v Berlíně.
11. 12. 2021|

Filmový festival Finále Plzeň zahájil snímek o životě v Afghánistánu

V Plzni odstartoval 34. ročník tradiční soutěžní filmové přehlídky Finále. Kvůli pandemii se už podruhé koná nezvykle v září. Letošní nabídka filmů je mimořádná, a to také díky tomu, že v době covidu vzniklo mnoho snímků. V létě zamířila do kin řada nových filmů, Finále je nabídne v rámci svého týdenního programu. Festival byl zahájen v 19:00 netradičně animovaným filmem Moje slunce Mad Michaely Pavlátové.
24. 9. 2021Aktualizováno24. 9. 2021, 19:32|

„Werich, to je v Čechách pojem.“ Slavného umělce si zahraje Vojtěch Kotek i Václav Kopta

Tvůrci divadelní inscenace Meda o životě mecenášky a sběratelky Medy Mládkové plánují příští léto uvést hru o Janu Werichovi. Známého herce a dramatika si v režii Adély Laštovkové Stodolové v mladším věku zahraje Vojtěch Kotek, ve zralém věku Václav Kopta. Divadelní představení Werich by se mělo na Letní scéně Muzea Kampa uvádět od poloviny června.
3. 12. 2020|

Ubal a zmiz, radí česká gangsterská komedie. Odkazuje k filmům Guye Ritchieho

Režisér a scenárista Adam Hobzik dotočil svůj celovečerní debut s názvem Ubal a zmiz. Černá komedie se inspiruje stylem britských gangsterek, odehrává se ale v Praze. V příběhu odehrávajícím se během jedné noci hrají například Matouš Ruml, Marek Lambora nebo Karel Dobrý.
26. 10. 2020|

Divadlo v Celetné nastudovalo Protokol. Na zasedání ale nehraje podle pravidel

První premiéru po pandemické odmlce uvede v pondělí spolek Kašpar v Divadle v Celetné. Hru Protokol zinscenoval Filip Nuckolls. Zasedání městské rady slouží nejen jako komediální vhled do politického zákulisí malého města, ale věnuje se také tématu rozhodování ve jménu obecného blaha.
25. 5. 2020|

Televizní tanečnicí roku je herečka Veronika Khek Kubařová. Zvítězila v desáté řadě soutěže StarDance

Vítězným párem desáté řady soutěže StarDance se stali herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. V sobotním finále za sebou nechali herce Matouše Rumla s Natálií Otáhalovou.
14. 12. 2019Aktualizováno15. 12. 2019, 16:35|

Vánoce na ČT budou obzvláště vypečené. Zadělává na ně Eben, Marie Terezie i amatérští cukráři

Česká televize uvede o letošních Vánocích čtyři nové pohádky. Prvního ledna pak představí pokračování výpravného koprodukčního filmu o Marii Terezii. Pečení ale nechává až po Novém roce, kdy začne vysílat nový formát, v němž své umění v troubě předvede dvanáct amatérských pekařů a cukrářů.
5. 11. 2019|

Jubilejní desátá StarDance uctí památku Karla Gotta. Začíná už v sobotu večer

Jubilejní desátá řada populární taneční soutěže StarDance začne poctou legendě a králi české popmusic Karlu Gottovi, který zemřel 1. října. Přímým přenosem tradičně provázejí Tereza Kostková a Marek Eben. Úvodní večer sledujte už tuto sobotu 12. října od 20:00 na ČT1.
12. 10. 2019|

Deset párů už si brousí parkety. Jubilejní StarDance bude tančit na Gotta i revoluci

Profesionální tanečníky a osobnosti ze showbyznysu už podesáté svede na parket taneční soutěž StarDance. Ani v jubilejní řadě podle tvůrců nebude chybět jak noblesa a elegance, tak novinky v podobě tematických večerů. ČT v úterý zveřejnila další podrobnosti o chystané show. Soutěžící se divákům poprvé představí v sobotu 12. října.
10. 9. 2019|

Koukalová, Kovy, Graves či Hanuš. Seznamte se s hvězdami, které tančí v desáté StarDance

Na podzim chystá Česká televize už podesáté oblíbenou taneční soutěž StarDance. O titul „král a královna parketu“ se bude opět ucházet deset známých osobností, povedou je nově tanečníci, které diváci neznají z předchozích ročníků. Obměnou prošla i porota, v roli jednoho z porotců se představí loňský soutěžící Richard Genzer.
10. 6. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 11:36|