TÉMA

Igor Orozovič

Koncerty, debaty i shromáždění. Listopadové události si připomene celé Česko

Festival svobody nabídne 17. listopadu tradičně vystoupení na Národní třídě, koncert na Václavském náměstí nebo udílení Cen Paměti národa. Stejnojmenná organizace zastřešuje akce pořádané občanskými iniciativami s cílem připomenout listopadové události, a to nejen v Praze, ale i v desítkách dalších měst. Vyvrcholení oslav, které připomenou 34. výročí sametové revoluce, bude předcházet Týden svobody.
9. 11. 2023Aktualizováno9. 11. 2023, 13:05|

Bráchové Orozovič a Němec si ničí život láskou k Veronice Khek Kubařové

Pražské komorní divadlo Ungelt uvedlo novinku Brácha. Hra britského dramatika Simona Graye je postavena na lásce dvou bratrů k jedné ženě. V české premiéře příběhu, který autor věnoval svému vlastnímu bratrovi, hrají Marek Němec, Igor Orozovič a Veronika Khek Kubařová.
20. 5. 2023|

Nevzdám se, vzkazují společnou písní hudebníci z Česka, Ukrajiny, Ruska i Běloruska

Dvě desítky českých, ukrajinských, ruských a běloruských hudebníků vyjádřily svůj nesouhlas s válkou na Ukrajině společným natočením skladby Nevzdám se. Vznikla novou aranží skladeb Obijmi a Bez boju ukrajinské rockové kapely Okean Elzy. Novou podobu připravil ruský producent a hudebník Igor Ochepovsky. Stejně jako další umělci zapojení do projektu působí a žije v Česku. Z českých muzikantů se k nahrávání přidali třeba David Koller nebo Lenka Dusilová.
8. 3. 2022|

Ze psaní se stala terapie. Anna Geislerová ztvárnila Boženu Němcovou v nové sérii i audioknize

Dvacet let života Boženy Němcové přibližují dopisy, které psala nebo dostávala od svých přátel. Ve studiu se k nim teď vracejí Anna Geislerová a Igor Orozovič, kteří korespondenci dávají podobu audioknihy. Pro Geislerovou je to už druhá cesta k Němcové. V novém roce začne Česká televize vysílat životopisnou minisérii, ve které si spisovatelku zahrála.
25. 11. 2020|

Vyhrát může každý. Divadelní kritici ocenili Transky, Lazara i Bezrukého Frantíka

Režisér a dramatik Tomáš Dianiška patří k nejtalentovanějším současným divadelníkům, potvrdily Ceny divadelní kritiky. Ocenění za rok 2019 patří dvěma hrám, na nichž se podílel. Nejlepším hercem loňského roku byl vyhlášen Jakub Albrecht, herečkou Erika Stárková.
17. 3. 2020|

Místo zločinu: Česká televize. Do nových filmů a seriálů zapojila Zrádce, Veterána i nemluvně

S novým rokem začne Česká televize vysílat řadu novinek, převážně kriminálních. Přichystala mimo jiné tři seriály či minisérie podle skutečných událostí (Místo zločinu Ostrava, Zrádci, Vysoká hra) a televizní film inspirovaný osudem herečky Jiřiny Štěpničkové (Past). Zábavu slibuje společné vyšetřování penzisty a vnuka (Poldové a nemluvně), napětí lze čekat od psychologických sond Stockholmský syndrom a Veterán. Do duše divákům i hostům nahlédne také v nové show psychiatr Radkin Honzák. Do zdravotnického zákulisí zavedou Sestřičky a to umělecké přiblíží nové pořady o jazzu a výtvarném umění. Blíže povánoční program představuje fotogalerie.
3. 12. 2019|

Mimozemšťan je prostě mimo. Divadlo Komedie křísí Bowieho Lazara

Jedna z nejtajemnějších a nejvíce fascinujících postav, mimozemšťan Thomas Jerome Newton, se objevil i na českém jevišti. K pozoruhodné dokonalosti ho ve filmu Muž, který spadl na Zemi dovedl jeho představitel David Bowie. Newtona si originální umělec vypůjčil později také do muzikálu Lazarus, svého posledního velkého díla. Světovou premiéru měla inscenace měsíc před Bowiho smrtí v roce 2016, českou 12. října v pražském Divadle Komedie. V hlavní roli se alternují Igor Orozovič a Ondřej Ruml.
18. 10. 2019|

Když nemáš ruce, dej tam vůli. Příběh Bezrukého Frantíka vypráví černá komedie

Nohama se naučil psát, kreslit, šít, řezat pilou, psát na stroji i řídit auto. Mimo jiné procestoval svět, učil a úspěšně podnikal. Jmenoval se František Filip, ale známý byl jako Bezruký Frantík. Stejně se jmenuje i inscenace pražského Divadla pod Palmovkou.
18. 6. 2019|