TÉMA

Loučná pod Klínovcem

V horských obcích volilo více lidí, než kolik mají obyvatel. Vítězil tam Pavel

V některých horských obcích přišlo ke druhému kolu prezidentské volby i třikrát více lidí, než kolik v nich žije obyvatel. Podle oslovených obcí jsou za nárůstem zejména lyžaři a běžkaři, využili voličské průkazy. V horských střediscích vítězil Petr Pavel – ve Špindlerově Mlýně, kde se o tomto víkendu koná světový pohár v lyžování, získal téměř 88 procent hlasů, v Peci pod Sněžkou nebo Bedřichově mu dalo hlas okolo devadesáti procent voličů.
28. 1. 2023|

Muž dostal za maření voleb ve městě na Děčínsku nepravomocně podmínku. Za hlasy měl nabízet peníze

Muž, který měl v Mikulášovicích na Děčínsku nabízet peníze za konkrétní volbu do městského zastupitelstva, dostal roční podmínku. Za maření přípravy a průběhu voleb ho potrestal Okresní soud v Děčíně, ČT to řekla mluvčí soudu Martina Syrůčková. Muž podle policie slíbil nejméně dvěma lidem až 500 korun za konkrétní volbu v zářijových komunálních volbách. Rozhodnutí není pravomocné.
2. 11. 2022|

Policie má podezření na maření voleb. Muž nabízel 500 korun za konkrétní hlasování

Policie podezřívá z maření voleb muže, který v Mikulášovicích na Děčínsku slíbil nejméně dvěma lidem až pět set korun za konkrétní volbu do místního zastupitelstva. Na severu Čech se v minulosti několikrát komunální volby kvůli kupčení s hlasy opakovaly. Na maření voleb má policie podezření i na Českolipsku. Jeden z voličů upozornil na nestandardně umístěný notebook za plentou.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 20:33|

Historická vápenka v Krušných horách se po rekonstrukci otevírá veřejnosti

Nejstarší vápenka na české straně Krušných hor se po rekonstrukci otevřela veřejnosti. Jde o nejvýznamnější dochovaný doklad těžby a zpracování vápnitých hornin v této oblasti, který je významný i v kontextu památek světového dědictví UNESCO. Unikátní vápenka pochází z poloviny 19. století, vápno se v ní vyrábělo ještě o sto let později.
6. 10. 2020|

Tisíce na otop. Městečko pod Klínovcem přispívá svým obyvatelům na krušnohorskou zimu

Radnice v krušnohorském městečku Loučná pod Klínovcem začala od nového roku přispívat svým obyvatelům na vytápění. Pětitisícovou podporou místních se snaží zužitkovat zvýšení daně z nemovitosti.
15. 1. 2020|

Návrh rozhledny na Klínovci rozhádal obyvatele z okolí. Přírodu zaplaví turisté, bojí se kritici

Krušnohorské obce rozdělil spor o podobu Klínovce. Soukromá společnost tam chce postavit rozhlednu s naučnou stezkou. Boží Dar se bojí, že atrakce přiláká až moc turistů. Okolní větší města ale naopak více turismu vítají.
10. 6. 2019|