TÉMA

Stodůlky

Policie pátrala po dívce z pražských Stodůlek

Policie pátrala po dívce, která odešla z domu v pražských Stodůlkách minulý čtvrtek.
26. 8. 2023Aktualizováno29. 8. 2023, 18:46|

Stát chtěl doplatit nájemné za pozemky užívané firmou s vazbami na Rusko. Soud to odmítl

Stát zatím neuspěl u soudu, kde chtěl vymoci doplatek za nájemné za pozemky, které využívá firma s vazbami na Rusko. Podle nepravomocného rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 5 sice vzniklo bezdůvodné obohacení v souvislosti s výší nájemného budov stojících na státních pozemcích, ale ne tak velké, jak se stát domníval, a vzhledem k dalším ustanovením v zákonech již není co doplácet.
30. 5. 2023|

Vláda plánuje ukončit bezplatný nájem pozemků pro Rusy

Česko začíná uplatňovat desátý balík sankcí Evropské unie a vypořádává majetkové vztahy s Ruskou federací. Už tento týden vláda projedná návrh na vypovězení dlouhodobé smlouvy s Ruskem o bezplatném pronájmu pozemků, na kterých stojí jeho budovy. Stát již nyní požaduje komerční nájem za pozemky pod ruskými objekty v pražských Stodůlkách.
6. 3. 2023|

Poškozený vodovod v Praze 13 je opraven. Voda z kohoutků začně téct kolem poledne

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) dokončily v noci opravu vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 a začaly s proplachováním potrubí. Nyní čekají na výsledky rozboru kvality vody. Pokud bude v pořádku, zahájí vodárny napouštění vodovodní sítě a dodávka vody by mohla být obnovena okolo 12:00, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Kvůli poruše vodovodních řadů z 80. let minulého století se ocitlo bez dodávek vody zhruba 77 tisíc odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13.
31. 3. 2022|

Desítky tisíc Pražanů jsou kvůli havárii bez vody. Některé školy neotevřely

Kvůli poruše vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 je bez dodávek vody zhruba 77 tisíc odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) by měly začít napouštět vodovodní řady v západní části Prahy v průběhu čtvrtka. Obnova potrubí by měla začít ve středu večer, do té doby budou pokračovat práce na jeho odkrytí. Příčinou havárie byla zřejmě únava materiálu, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Městská část Praha 13 informovala, že kvůli poruše jsou ve středu uzavřené některé školy a školky.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 16:52|

Policie pátrala po dvanáctileté dívce

Policie hledala dvanáctiletou školačku z Prahy. Dívka byla naposledy viděna v úterý odpoledne ve škole. Ve středu policisté pátrání odvolali.
11. 9. 2019|

Mezi Jinonicemi a Stodůlkami vzplál za jízdy vlak. Cestující stihli vystoupit

Požár motorového vlaku v sobotu odpoledne zastavil provoz na železniční trati v Praze mezi Jinonicemi a Stodůlkami. Všech 25 cestujících stihlo vlak opustit ještě před příjezdem hasičů, podle prvních informací nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru i rozsah škod se zjišťují.
8. 6. 2019Aktualizováno8. 6. 2019, 19:02|