TÉMA

Mistrovství světa v ledním hokeji

Na hokejový šampionát se vrací fanoušci. Zájem o přenosy ale očekávají i v restauracích

Ve Finsku začalo mistrovství světa v hokeji, po třech letech opět s diváky na tribunách. Předloni byl šampionát kvůli covidové pandemii zrušený a loni se hrál před prázdným hledištěm. Po téměř sedmdesáti letech budou na turnaji poprvé chybět ruští hokejisté. Jejich tým byl stejně jako Bělorusko vyloučen kvůli vojenské agresi vůči Ukrajině. Češi vstoupí do turnaje v sobotu odpoledne proti Velké Británii. Všechny zápasy světového šampionátu nabídne Česká televize divákům v přímých přenosech.
13. 5. 2022|

V bublinách, jinde a bez diváků. Lotyšská Riga hostí neobvyklý hokejový šampionát

Startuje mistrovství světa v hokeji. Fanoušci si na něj museli počkat dva roky, kvůli koronaviru se loňský šampionát zrušil. V prvním zápase v pátek odpoledne český tým třikrát dorovnal skóre s Ruskem, 19 vteřin před koncem ale padl rozhodující gól a Češi prohráli 3:4.
21. 5. 2021Aktualizováno21. 5. 2021, 23:08|

Bělorusko zakázalo dovoz výrobků Škody Auto či kosmetiky Nivea

Bělorusko zakázalo dovoz výrobků automobilky Škoda Auto, německé firmy Liqui Moly, která nabízí motorové oleje, a společnosti Beiersdorf, vlastníka řady kosmetických značek včetně Nivey, informovala běloruská vláda na svém webu. Hlavní body zveřejněného nařízení nabydou účinnosti po deseti dnech od oficiálního zveřejnění dokumentu a seznam zakázaných výrobků bude platný šest měsíců, upřesnila vláda.
23. 4. 2021Aktualizováno23. 4. 2021, 22:36|

Hokejový šampionát by mohl být opět v Bratislavě, ale bez diváků

Už v pondělí by mohlo být jasné, která země převezme organizaci části hokejového mistrovství světa, které se mělo původně konat v Rize a Minsku. Kvůli politické situaci a obavám o bezpečnost ale Mezinárodní hokejová federace turnaj z Běloruska stáhla. Vážným kandidátem je nyní slovenská Bratislava, kde se akce konala i před dvěma lety. Zápasy se nejspíš odehrají bez diváků.
1. 2. 2021|

Mistrovství světa v hokeji skončilo letos remízou. Alespoň mezi sázkaři a sázkovými kancelářemi

Vyvrcholení hokejového mistrovství světa v Bratislavě a volby do Evropského parlamentu. Dvě události se českým sázkařům prolnuly do jediného víkendu. Ani zdaleka však nešlo o stejné „váhové kategorie“. V hokeji se prosázely – byť za dva týdny – zhruba dvě miliardy korun. V politice necelých 10 milionů.
1. 6. 2019|