TÉMA

Novojičínsko

Maso zdražuje, důvodem jsou vyšší náklady na chov zvířat

V Česku letos výrazně zdražuje maso. Až dvojnásobně proti minulému roku stoupla cena u kuřecího nebo vepřového. Důvodem jsou vyšší náklady na chov zvířat i zpracování masných výrobků. Cena stoupá i u vajec, mléka nebo vlny a podle zemědělců si zákazníci připlatí v následujících měsících ještě více.
3. 8. 2022|

Nájmy a ceny bytů rostou i v menších městech, meziročně až o třetinu

Ceny za bydlení letos rostou i v menších městech napříč republikou. Některá z míst, do kterých se vypravili redaktoři České televize, zažila meziroční růst o více než třetinu. Jinde roste nájem i v městských bytech, tedy v jednom z nejlevnějších typů bydlení.
17. 6. 2022|

Vojtěch: Nové případy koronaviru v Česku generují menší ohniska jako uherskohradišťská nemocnice

Podle ministra Adama Vojtěcha (za ANO) nové případy už negeneruje ohnisko v Karviné, počty nemocných se podle něj zvyšují ve zbytku republiky. Nové ohnisko je v Uherskohradišťské nemocnici, kde testy prokázaly onemocnění covid-19 u devíti zaměstnanců a jednoho z hospitalizovaných pacientů. Nemocnice uzavřela jednotku intenzivní péče a zastavila v ní příjem pacientů. Počet nových případů koronaviru v Česku se po třech dnech opět přehoupl přes sto.
15. 7. 2020Aktualizováno15. 7. 2020, 13:25|

Policie našla pohřešovaného traktoristu. Při nehodě utrpěl šok a v lesích se ztratil

V Mořkově na Novojičínsku se ve čtvrtek ráno našel nezvěstný traktorista, po kterém policisté i místní lidé v obci a okolí pátrali od úterního večera. Muže hledali poté, co se objevil pouze havarovaný traktor, se kterým z lesa svážel dřevo. Policisté muže objevili na lesní cestě. Utrpěl šok, byl odřený, ale zřejmě nemá vážnější zranění.
17. 10. 2019|

Na ostravské kardiochirurgii skončila karanténa kvůli spalničkám. Zaměstnanci už můžou do práce

Kardiochirurgické centrum Fakultní nemocnice v Ostravě (FNO) začalo fungovat v běžném režimu. Z karantény, kterou nařídili hygienici kvůli výskytu spalniček, se už do práce vrátili všichni zaměstnanci oddělení. Nadále probíhá testování zdravotnického personálu na přítomnost protilátek. Ty, kteří jich mají nedostatek, čeká přeočkování.
22. 5. 2019|