TÉMA

Martin Lang

Chystají se změny v systému opatření. Bylo by ideální, kdyby byly vztažené k 22. lednu, říká Havlíček

Finišují přípravy nových pravidel protiepidemického systému. Podle návrhu, ke kterému teď ministerstvo zdravotnictví sbírá připomínky, by se mohly některé oblasti, jako je například kultura nebo sport, začít otevírat už ve čtvrtém stupni, ale s podmínkou negativního testu. Stále by ale platila omezení ohledně počtu lidí. Kompenzace by pak měly být do určité míry dostupné jak těm provozovatelům, co za dané situace neotevřou, tak také těm, co ano. Upravené tabulky opatření by mohly být platné od 22. ledna, kdy končí nynější vládní usnesení, odhadl v OVM vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).
10. 1. 2021Aktualizováno10. 1. 2021, 13:31|
Doporučujeme

Rituály pomáhají zvládat úzkost, prověřili brněnští vědci experimentálně na Mauriciu

Rituály pomáhají lidem zvládat nejistotu a úzkost, ověřili religionisté z Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Výzkum prováděli v hinduistické komunitě na ostrově Mauricius v Indickém oceánu. Výsledky zveřejnil časopis Philosophical Transactions of Royal Society B.
30. 6. 2020Aktualizováno4. 7. 2020, 20:33|

Přirovnal prezidenta k Hitlerovi, teď se omluvil. Radní Jesenice Lang odstoupil ze stranické funkce

Radní Jesenice u Prahy Martin Lang se omluvil za své vyjádření o prezidentu Miloši Zemanovi a vzdal se funkce předsedy místního sdružení ODS. Ve straně tak zůstává, potvrdil Langův nástupce v čele jesenické ODS Martin Kuruc. Podle něj setrvá i v radě města. Lang na Facebooku nabádal k zabití prezidenta kvůli jeho souhlasu se zdaněním náhrad vyplácených církvi. Napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho „podřezat jako svini“. Případem se zabývá policie, Langovi hrozilo vyloučení z ODS.
22. 5. 2019Aktualizováno22. 5. 2019, 15:25|