TÉMA

Libor Honzárek

Havlíčkův Brod chce méně odpadků, změní platby za svoz

Havlíčkův Brod připravil pro své obyvatele změny v platbách za svoz a likvidaci odpadů. Nově už místní nebudou platit paušální poplatek, ale částku, která se vypočítá na základě velikosti popelnice. Ti s menší nádobou budou platit méně a naopak. Nový platební systém město zavádí s jediným cílem – chce snížit celkové množství odpadků vyvážených na skládku. Právě skládkování postupně zdražuje, za šest let má tento způsob likvidace odpadu úplně skončit.
16. 4. 2024|

Tranzitní dopravu z Havlíčkova Brodu odvede nový obchvat. Jeho stavba se protáhla o rok

Po ročním zpoždění se otevírá jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu. Městu by měl ulevit od desetitisíců aut denně, první řidiči po něm projedou v úterý. Jedna z největších dopravních novostaveb Vysočiny posledních let stála 2,2 miliardy korun.
11. 12. 2023|

Objev archeologů překresluje mapu středověkého Havlíčkova Brodu

Pozůstatky nejstaršího městského opevnění objevili archeologové při rekonstrukci parku v Havlíčkově Brodě. Město je sice hradbami protknuté, ale ty jsou až z pozdější doby. Nový objev mění mapy středověkého města.
10. 8. 2022|

Historickým městem roku je Havlíčkův Brod. Cenu získal za nejlepší péči o památky

Historickým městem roku 2020 se stal Havlíčkův Brod na Vysočině. Cenu udílenou za nejlepší péči o památky a odměnu milion korun na další péči o kulturní dědictví v Praze převzal jeho místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). Soutěž pořádá Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska a ministerstvo kultury a pro místní rozvoj. Oceňují nejlepší uplatnění dotací z Programu regenerace městských památkových rezervací a zón. V programu se na opravy sdružují peníze státní, obecní i od vlastníka.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 17:27|

Havlíčkův Brod se dočká obchvatu za víc než miliardu, do června stát vybere zhotovitele

Po devíti letech příprav se Havlíčkův Brod dočká jihovýchodního obchvatu. Stát už má totiž všechny pozemky i stavební povolení. Parcely začalo Ředitelství silnic a dálnic vykupovat v roce 2015. Nedohodlo se ale s jedním z desítek vlastníků, a to oddálilo začátek stavby o několik let.
21. 5. 2019|