TÉMA

Libor Rouček

Sudetští Němci poděkovali Česku za přijímání uprchlíků. Na sjezdu zazněla česká hymna

Na sudetoněmeckém sjezdu v Řezně v sobotu opět zazněla česká hymna. Sudetští Němci, kteří českou hymnu na svém setkání nechali poprvé zahrát loni, následně poděkovali Česku za rozsáhlé přijímání ukrajinských válečných běženců. Sjezd navštívil lidovecký poslanec Pavel Bělobrádek. V neděli v Řezně vystoupí ministr školství Mikuláš Bek (STAN), který na sjezd přijede jako třetí úřadující český ministr.
27. 5. 2023Aktualizováno27. 5. 2023, 16:00|

Většina českých europoslanců von der Leyenovou podporuje. Někteří politici kritizují vyjednávání V4

Pokud by kandidátku na šéfku Evropské komise Ursulu von der Leyenovou schvalovali pouze čeští europoslanci, měla by cestu na vrcholný post unijní exekutivy otevřenou. Většina z nich ji buď přímo podporuje, nebo podporu zváží na základě jejího programu. O osudu německé političky by měli europoslanci rozhodovat na další schůzi 16. července. Někteří čeští politici dávají najevo zklamání z vyjednávání zemí visegrádské čtyřky na summitu v Bruselu.
4. 7. 2019|
Události komentáře

Poslední tři roky jsou promarněnou příležitostí, řekl ČT konzervativní zastánce brexitu Hannan

Tři roky, které uplynuly od britského referenda o vystoupení z EU, jsou promarněnou příležitostí. V Událostech, komentářích to řekl britský konzervativní politik a zastánce brexitu Daniel Hannan. Naopak bývalý europoslanec a místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček (ČSSD) současný chaos očekával.
15. 5. 2019|