TÉMA

Nevěsta

Svateb letos ubylo, páry se často berou skromně a slaví až později

Svateb v Česku ubývá. Oproti loňské svatební sezóně, která trvá od května do září, hlásí matriky v Česku pokles počtu svatebních obřadů až o dvacet pět procent. České televizi to sdělily oslovené matriční úřady. Trend potvrzují i poslední dostupná data Českého statistického úřadu (ČSÚ). Podle demografů už pro mladé lidi není vstup do manželství dostatečně atraktivní, zároveň nechtějí investovat do oslavy. Oslovení svatební dodavatelé se také shodují, že páry letos odkládaly svatby i kvůli všeobecnému zdražování.
11. 10. 2023|

Páry si letos za svatbu připlatí. Zdražily hlavně prostory a catering

Svatby se letos oproti minulému roku prodraží o desítky procent. Česká televize oslovila několik svatebních agentur, podle kterých si páry nejvíce připlatí za catering a prostory, někdy až dvojnásobně. Zájem o svatby ale přesto neklesá. Někteří ale místo tradičních míst volí levnější sokolovnu nebo kulturní dům.
30. 4. 2023|
Doporučujeme

Číňané loví manželky u chudých pákistánských křesťanů. Pašování nevěst je na vzestupu

V Číně se naplno projevují důsledky politiky jednoho dítěte. Nedostatek žen vede ke stále častějšímu výnosnému pašování nevěst ze zahraničí. K oblíbeným destinacím patří Severní Korea, Laos či Vietnam. V Pákistánu pašeráci cílí na chudé křesťanské menšiny.
8. 5. 2019Aktualizováno12. 5. 2019, 10:57|