TÉMA

Pavol Kováčik

Kováčik skončil v čele ŘSD kvůli sporům s ministrem Kremlíkem, píší Hospodářské noviny

Pavol Kováčik skončil na konci července ve funkci generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nikoliv ze zdravotních důvodů, jak znělo oficiální zdůvodnění. Rozhodl se odejít kvůli stupňujícím se sporům s ministrem dopravy Vladimírem Kremlíkem (za ANO) i lidmi uvnitř ŘSD ohledně budoucnosti této státní organizace. Napsaly to Hospodářské noviny (HN).
27. 8. 2019|

Pavol Kováčik ze zdravotních důvodů skončil ve funkci šéfa ŘSD

Po necelých třech měsících skončil Pavol Kováčik na vlastní žádost v čele Ředitelství silnic a dálnic. Podle vyjádření ministerstva dopravy ho šéf resortu Vladimír Kremlík (za ANO) uvolnil, a to ze zdravotních důvodů. Organizaci zatím povede ředitel úseku výstavby Radek Mátl. Ministerstvo zároveň zahájilo reorganizaci ŘSD, které by se mělo stát podnikatelským subjektem.
26. 7. 2019Aktualizováno26. 7. 2019, 14:24|

Úsek D1 u Humpolce dostaví bez výběrového řízení firma Skanska. Oznámil to ministr dopravy Kremlík

Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) oznámil, že oprava úseku dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem se znovu rozběhne tuto sobotu. Zakázka bude zadána bez výběrového řízení. Čtrnáctikilometrový úsek dálnice opraví Skanska zhruba za 640 milionů korun, doplnil šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Pavol Kováčik.
9. 5. 2019Aktualizováno9. 5. 2019, 19:53|
Události komentáře

Zapojení soukromých zdrojů při budování dálniční sítě bude nabývat na významu, míní nový šéf ŘSD

Nově jmenovaný šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Pavol Kováčik vidí jako jednu ze svých priorit zrychlení investiční přípravy a výstavby. Jako člověk, který má z dálnice D4 zkušenost s přípravou takzvaného PPP projektu, což je partnerství veřejného a soukromého sektoru, si myslí, že tato cesta bude nabývat na významu. Už z toho důvodu, že objem dotačních zdrojů a fondů Evropské unie se bude postupně krátit. Kováčik byl hostem pořadu Události, komentáře.
7. 5. 2019|

Kováčik převzal vedení ŘSD. Má organizaci otevřít a urychlit přípravu staveb

Po čtyřech letech má Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nového generálního ředitele. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) nahradil v pátek Jana Kroupu dosavadním předsedou dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Pavolem Kováčikem, který se s počátkem nového týdne ujímá funkce. Podle ministra by měl zefektivnit práci organizace a také zlepšit komunikaci s veřejností.
6. 5. 2019Aktualizováno6. 5. 2019, 10:54|