TÉMA

Smržovka

Za tragickou nehodu s vězeňským autobusem potvrdil soud řidiči podmíněný trest

Odvolací pražský městský soud ve čtvrtek potvrdil řidiči Miroslavu Kolocovi, jehož tahač se v květnu 2019 srazil s vězeňským autobusem, tříletý podmíněný trest s pětiletým odkladem. Ponechal mu i sedmiletý zákaz řízení, ale zrušil peněžitý trest 84 600 korun. Muže uznal vinným z obecného ohrožení z nedbalosti. Při nehodě zemřel třiadvacetiletý dozorce a dalších 14 lidí bylo zraněno.
9. 3. 2023|

Češi vyměnili hotely a chatky za karavany. Obce a kempy budují nová stání

Liberecký kraj se rozhodl vypsat nový dotační program pro města a obce na vybudování stání pro obytné vozy. Uvažují o nich například ve Smržovce nebo Harrachově. Češi totiž v poslední době vyměnili hotely, chatky nebo stany za karavany. V době pandemie je to pro některé nejméně komplikovaná možnost, jak vyjet na dovolenou.
18. 5. 2021|

Přímá trasa z Jablonce do Prahy bude uzavřená rok a půl do podzimu 2021

Uzavírka silnice I/65 u křižovatky Rádelský Mlýn, kde najíždějí auta směřující z Jablonce nad Nisou do Prahy nebo Hradce Králové na hlavní libereckou silnici, potrvá rok a půl. Začne 29. března a podle rozhodnutí libereckých krajských úředníků skončí 30. listopadu 2021. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) původně žádalo ještě delší čas, nyní jeho krajský vedoucí řekl, že se silničáři budou snažit kratší termín dodržet.
4. 3. 2020|

Dva historické tanky, které vzplály na Pražském okruhu, měly být ozdobou plzeňských oslav

Dva historické tanky poničené ohněm po srážce nákladního auta, které je převáželo, s autobusem Vězeňské služby byly po generální opravě a mířily do Plzně na oslavy osvobození. Větší stíhací tank Jackson M36 z roku 1944 a menší Stuart M3 A1 z roku 1942 měly být chloubou oslav v Plzni. Tahač po nehodě rychle vzplanul a naložené tanky oheň poničil. Při srážce zemřel třiadvacetiletý příslušník Vězeňské služby, dalších 14 lidí bylo zraněno.
4. 5. 2019|