TÉMA

STAN+TOP

Volby do Evropského parlamentu 2019

V koalici se schyluje ke sporu o Jourovou. Babiš chce, aby v Komisi pokračovala, z ČSSD ale zní hlas proti

Výsledky voleb do europarlamentu otevřely otázku, kdo bude českým kandidátem na eurokomisaře v novém období. Premiér Andrej Babiš (ANO) už potvrdil, že kandidátkou hnutí ANO zůstane současná komisařka Věra Jourová, o nominaci ale bude vyjednávat s koaliční ČSSD. A končící europoslanec ČSSD Pavel Poc už prohlásil, že vedení své strany podporu Jourové rozhodně nedoporučí. Naopak zvolený lídr STAN+TOP 09 Jiří Pospíšil by uvítal, kdyby Jourová pokračovala.
27. 5. 2019|
Volby do Evropského parlamentu 2019

Median: Výsledky stran ve volbách do Evropského parlamentu budou záviset na volební účasti

Podle volebního modelu agentury Median by v evropských volbách mohlo hnutí ANO získat až přes 25 procent, ODS a Piráti kolem 14 procent. Nad 11 procent může při nízké účasti mít koalice TOP 09 se STAN a Zelenými, k deseti procentům se může přiblížit SPD a KDU-ČSL. Nad šest procent by se mohl dostat volební zisk komunistů a sociálních demokratů. Median volební model zveřejnil pro různé volební účasti, data pro něj sbíral mezi 16. březnem a 3. květnem.
9. 5. 2019|

Rozhovory s kandidáty do evropských voleb: Stanislav Polčák (STAN+TOP)

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 rozhovory se zástupci všech kandidátek, které se o mandáty ucházejí. S číslem 26 kandiduje uskupení STAROSTOVÉ (STAN) s regionálními partnery a TOP 09, lídrem je Jiří Pospíšil. Na otázky Mariany Kopecké ale odpovídal druhý muž kandidátky Stanislav Polčák.
7. 5. 2019|