TÉMA

Bentley

V Nizozemsku draží unikátní sbírku veteránů, je mezi nimi i československá Tatra

V Nizozemsku draží unikátní sbírku automobilových veteránů. Tamní sběratel jich během života shromáždil přes dvě stovky od známých značek včetně jedné Tatry. Jenže o tom skoro nikomu neřekl a kolekci držel v tajnosti. Auta tak zůstala v původním stavu včetně dobových doplňků. Hodnota by mohla dosáhnout v přepočtu čtvrt miliardy korun.
27. 5. 2023|

Manažery J.O. Investment obžalovali, že obrali klienty o 2,4 miliardy, za něž koupili zlato či luxusní auta

Státní zástupce obžaloval čtyři lidi v kauze údajného rozsáhlého investičního podvodu spojeného s firmou J.O. Investment. ČT to zjistila z webu Vrchního státního zastupitelství v Praze. Stíhaní manažeři vylákali podle kriminalistů od téměř čtyř tisícovek klientů částku, která přesahuje 2,4 miliardy korun. Tři z nich viní státní zástupce z podvodu a z legalizace výnosů z trestné činnosti. Čtvrtého člověka, který do firmy nepatřil, obžaloval žalobce stejně jako další obviněné z praní špinavých peněz. Všem obviněným hrozí až desetileté vězení.
27. 10. 2021|

Volkswagen kvůli koronaviru zavírá evropské závody, také Škoda Auto i TPCA přestanou vyrábět

Německá automobilová skupina Volkswagen uzavře na dva až tři týdny své evropské závody. Největšího výrobce aut na světě k tomu vede pandemie způsobená novým typem koronaviru a s ní související odbytové potíže. Poslední směna bude ve většině provozů tento pátek, oznámil koncern. Výrobu přeruší také automobilka Škoda Auto, která pod něj spadá, a to ve středu ve 22 hodin. Tuto informaci poskytnutou odborovým předákem Jaroslavem Povšíkem potvrdil i mluvčí firmy Tomáš Kotera. Obnovena má být výroba v pondělí 6. dubna. Zaměstnanci dostanou 70 procent platu. Výrobu zastavuje i kolínská automobilka TPCA, a to od 25. března. Pandemie koronaviru zároveň znemožnila koncernu VW odhadnout výhled na tento rok.
17. 3. 2020Aktualizováno17. 3. 2020, 16:05|
Skandál Volkswagenu

Volkswagen zaplatí za chybné údaje o spotřebě odškodné 96,5 milionu dolarů

Německý automobilový koncern Volkswagen podle americké Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) uváděl u zhruba 98 tisíc vozů ve Spojených státech chybné údaje o spotřebě. Firma se dohodla, že na odškodnění zákazníků vynaloží 96,5 milionu dolarů (2,3 miliardy korun).
31. 8. 2019|

Škoda Auto zvýšila pololetní zisk na 21 miliard. Výrazně tak přispěla k růstu mateřského Volkswagenu

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v letošním prvním pololetí meziročně vzrostl o tři miliony eur na 824 milionů eur (21 miliard korun). Tržby se zvýšily o 10,8 procenta na 10,2 miliardy eur (260 miliard korun), uvedla to mateřská společnost Volkswagen. Té se provozní zisk zvýšil právě především díky značkám VW, Porsche a Škoda a podpořil ho i prodej sportovně-užitkových vozů.
25. 7. 2019|

Zisky automobilky Škoda i mateřského Volkswagenu klesly. Škodě o více než šest procent

Provozní zisk české automobilky Škoda Auto klesl v prvním čtvrtletí o 6,2 procenta na 410 milionů eur (10,5 miliardy korun). Přispěl k tomu nepříznivý vývoj směnných kurzů a vyšší náklady. Slabší prodej a vyšší náklady stojí pak i za poklesem zisku mateřského koncernu Volkswagen, a to o pět procent na 3,9 miliardy eur (100 miliard korun). Vyplývá to z prohlášení, které zveřejnila mateřská firma Volkswagen.
2. 5. 2019|