TÉMA

Robert Downey Jr.

Nejvíce Oscarů posbíral Oppenheimer, téma války cenami rezonovalo
Pozici favorita v cenách Oscar za rok 2023 potvrdilo drama Oppenhemier. Snímek o vzniku atomové bomby se stal nejlepším filmem, má rovněž cenu za režii pro Christophera Nolana a herce Cilliana Murphyho a Roberta Downeyho Jr. Další herecké Oscary patří Emmě Stoneové z Chudáčků a Da’Vine Joy Randolphové za Zimní prázdniny. Ocenění Oppenheimera je návratem blockbusterů na oscarové výsluní. Téma války v 96. ročníku poměrně rezonovalo, mimo jiné v ocenění dokumentu z obléhaného ukrajinského Mariupolu, který přinesl Ukrajině prvního Oscara v historii.
10. 3. 2024Aktualizováno11. 3. 2024, 14:34|Reuters
Zlatým glóbům dominoval Oppenheimer. Odnesl si pět cen, včetně hlavní
Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama roku 2023 v neděli získal historický snímek Oppenheimer s hercem Cillianem Murphym. Film si odnesl celkem pět cen. Výsledky Zlatých glóbů, které uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, každoročně naznačují, které filmy mají šanci uspět na Oscarech. Ocenění za nejlepší muzikál či komedii získali Chudáčci s herečkou Emmou Stoneovou. Celkem soutěžily filmové a televizní počiny v téměř třicítce kategorií.
8. 1. 2024Aktualizováno8. 1. 2024, 11:44|Ondřej Patrovský
Do kin vstupuje Oppenheimer. Jaderný test natočil režisér bez počítačových efektů
Příběh muže, který riskoval, že zničí svět, aby ho tím zachránil. I do českých kin vstupuje životopisný snímek Oppenheimer, v němž se režisér a scenárista Christopher Nolan pokusil dostat do hlavy „otce atomové bomby“. Do titulní role obsadil Cilliana Murphyho.
20. 7. 2023|
Na Hollywood nemyslím, řekl v Cannes Johnny Depp. Amerika je ale prý připravena na jeho návrat
Nejsledovanější osobou na úterním zahájení letošního ročníku festivalu v Cannes byl herec Johnny Depp. Před festivalovým palácem ho vítaly tisíce fanoušků, po premiéře jeho snímku Jeanne du Barry – Králova milenka následovaly sedmiminutové ovace. Výrazného aplausu se na přehlídce dočkává skoro každá první projekce, podle některých médií ale vřelé přijetí herci, jenž se v posledních letech zabýval soudními spory s exmanželkou, otevírá znovu dveře do Hollywoodu.
17. 5. 2023|
Herečka Johanssonová žaluje Disneyho kvůli premiéře filmu Black Widow. Společnost to ostře odmítá
Americká herečka Scarlett Johanssonová podala žalobu na filmové studio Disney. Společnost podle ní porušila smlouvu, když uvedla její snímek Black Widow na začátku července ve stejný den v kinech i na streamovací službě Disney+, čímž ji měla připravit o smluvní výdělky navázané na tržby v kinech. Společnost již žalobu, která nemá v Hollywoodu obdoby, ostře odmítla.
30. 7. 2021|
Recenze: Vesmíry kolidují v obřím blockbusteru Avengers: Endgame
S uvedením dvacátého druhého filmu v sérii můžeme o společnosti Marvel prohlásit, že dala vzniknout skutečnému historickému fenoménu. Způsob, jak je v Avengers: Endgame schopna tvořivě a sebevědomě účtovat se svým odkazem, je o to obdivuhodnější.
27. 4. 2019|Marek Koutesh
Avengers na den Země začali zachraňovat planetu
První diváci viděli na Velikonoční pondělí jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. Premiéru měl poslední díl Avengers s podtitulem Endgame. Závěr hollywoodské série vstoupí do kin, včetně českých, tento týden ve čtvrtek. Premiéru měl symbolicky na den Země. Právě o její záchranu totiž jde. O vstupenky je rekordní zájem a odborníci odhadují, že komiksový příběh o superhrdinech bude i supervýdělečný.
23. 4. 2019|