TÉMA

CPI Property Group

Vzácný archiv fotografií málem skončil na skládce. Teď odstartoval projekt Fenomén Zbrojovka

Náhodný nález tisíců negativů a fotografií, na nichž je zachyceno dění v bývalé brněnské továrně Zbrojovka, byl impulsem k vytvoření projektu Fenomén Zbrojovka. Jeho první fází bude sběr vzpomínek lidí, kteří v podniku pracovali. Vzniknout má také publikace s vybranými fotografiemi.
31. 5. 2022|

Investigace.cz: Miliardář Vítek nakupoval francouzské nemovitosti podobně jako Babiš, ukazují Pandora Papers

Realitní magnát Radovan Vítek použil podle serveru Investigace.cz téměř totožné schéma pro nákup nemovitostí ve Francii jako premiér Andrej Babiš (ANO). Oba miliardáři byli v roce 2009 klienty téže právní kanceláře a oba si objednali stejnou službu – založení řetězce offshorových firem, přes něž zakoupili sídla na jihu Francie. Zjištění vychází z mezinárodní projektu Pandora Papers.
21. 10. 2021|

Vrchní soud zmírnil trest pro bývalého mluvčího Vítkovy CPI. Burian dostal za podvod podmínku

Vrchní soud v Praze zmírnil v odvolacím řízení trest pro bývalého mluvčího skupiny CPI Property Group, která patří miliardáři Radovanu Vítkovi. Za podvod uložil Janu Burianovi trest tři roky vězení s podmíněným odkladem na pět let. Bývalý mluvčí má navíc podle verdiktu poškozeným zaplatit téměř šest milionů korun. Původní rozsudek Městského soudu v Praze ze září loňského roku poslal Buriana na šest let do vězení nepodmíněně. Informaci ČT sdělila mluvčí Vrchního soudu Kateřina Kolářová. Proti verdiktu je možné podat dovolání.
3. 5. 2021|

Soud ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta

Krajský soud v Českých Budějovicích v úterý ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta, které je od května v insolvenci. Věřitelé žádají od vydavatelství dlužnou částku přibližně 400 milionů korun. Soud vyhověl návrhu insolvenční správkyně, která požadovala ukončení provozu.
22. 12. 2020|

V brněnské Zbrojovce se usídlila první firma. Další výstavbě brání územní plán

Jeden z největších brownfieldů v Brně, areál bývalé Zbrojovky, přivítal ve čtvrtek první firmu, která bude v nově dokončené budově působit. Jedná se o společnost, která se specializuje na informační a komunikační technologie. Celý areál prochází proměnou v rámci dlouhodobého projektu Nová Zbrojovka. Záměrem developera je vytvořit novou čtvrť s byty, kancelářemi, výrobními plochami i prostorem pro odpočinek.
6. 8. 2020|

Skupina CPI Property Group Radovana Vítka poskytne Mladé frontě úvěr. Chce ji převzít

Vydavatelství Mladá fronta, které vydává například týdeník Euro, se dohodlo na úvěrovém financování se skupinou CPI Property Group Radovana Vítka. CPI jí poskytne úvěrový rámec 45 milionů korun, který se bude čerpat postupně. Realitní skupina chce Mladou frontu v rámci insolvenčního řízení převzít. Firmy to uvedly ve společné tiskové zprávě.
3. 3. 2020|

Antimonopolní úřad prozatím zakázal vznik podniku k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal předběžným opatřením pražskému dopravnímu podniku (DPP) uzavřít plánovanou akcionářskou smlouvu a založit společný podnik k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice. DPP chtěl spolupracovat s firmou Nové Holešovice Development ovládanou skupinou Karlín Group. Podnět k úřadu proti tomu podala realitní skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka.
19. 12. 2019|

Realitní skupina miliardáře Vítka dobývá Řím. Převzala zadluženého vlastníka nemovitostí

Realitní skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka převezme za jedno euro developerskou společnost podnikatele Lucy Parnasiho, která je největším vlastníkem nemovitostí v Římě. Firma je zadlužená, nominální hodnota dluhů činí 700 milionů eur (téměř 18 miliard korun). CPI z toho bankám zaplatí jen část, i tak ale v přepočtu půjde o miliardy korun, uvedl server iHNED.cz.
10. 12. 2019|

Nejvíc jsou v obchodních centrech slyšet a vidět party přátel. Ze všech zákazníků však utrácejí nejméně

Muži chodí do obchodních center stejně často jako ženy, alespoň jednou ročně velké nákupní prostory navštíví 87 procent populace. Vyplývá to z dat studie o chování a typologii zákazníků, kterou zpracovala společnost CPI Property Group. Upozorňuje i na to, že ti nejhlasitější návštěvníci – skupinky přátel – zdaleka neutratí mnoho.
17. 8. 2019|

Právní souboj českých miliardářů v USA vzbudil zájem detektivů

Zahraniční právní bitva někdejších manažerů Mostecké uhelné společnosti Marka Čmejly a Jiřího Diviše, kteří spolu s investorskou skupinou Kingstown Capital Management zažalovali v USA majitele realitní skupiny CPI Property Group Radovana Vítka, může mít dohru v Česku. Podle informací ČT policie prověřuje zprávy o žalobě, v níž se hraje o 70 miliard korun.
22. 4. 2019|