TÉMA

Gazela

Putinův mluvčí kritizuje sankce kvůli Nord Streamu 2. Merkelová chce s USA rázně jednat

Americké sankce kvůli plynovodu Nord Stream 2 jsou názorným příkladem nečestné konkurence. Podle agentury TASS to prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Zdůraznil také, že projekt bude dokončen. Proti sankcím se bouří i Berlín. Německá kancléřka Angela Merkelová chce s Washingtonem rázně jednat. Projekt za osm miliard eur má do Evropy transportovat 55 miliard metrů krychlových plynu ročně.
18. 12. 2019Aktualizováno18. 12. 2019, 21:56|

Senát USA schválil sankce kvůli plynovodu Nord Stream 2. Německo to považuje za vměšování

Americký Senát v úterý schválil sankce proti firmám v souvislosti s plynovodem Nord Stream 2, který bude přivádět plyn z Ruska do Německa. Následoval tak Sněmovnu reprezentantů. Informovala o tom agentura DPA. Prezident Donald Trump už dříve oznámil, že sankce podepíše, jakmile je bude mít na stole. Spolkový ministr zahraničí Heiko Maas minulý týden uvedl, že Německo považuje kroky USA za vměšování.
17. 12. 2019|

V Krušných horách hloubí Antilopu, která zdvojí Gazelu a napojí Česko na Nord Stream 2

Kontroverzní ruský plynovod Nord Stream 2, který vzniká v Baltském moři, už ovlivňuje i dění v České republice. V Krušných horách začala stavba přeshraniční přípojky z Německa. Chystá se také dalších 150 kilometrů nového plynovodu přímo přes české území.
14. 4. 2019|