TÉMA

Segway

Povinné ručení podraží v příštím roce v průměru o desetinu

Povinné ručení se řidičům příští rok zvedne v průměru asi o desetinu. Rizikovým skupinám, jako jsou třeba mladí do osmadvaceti let z velkých měst, mohou ceny růst víc, naopak lidé ve věku kolem čtyřiceti a z malých obcí mohou počítat se zdražením zhruba o procento.
1. 9. 2023|

Okruh vozidel, za které se bude platit povinné ručení, se výrazně rozšíří

Povinné ručení bude zřejmě nutné platit za víc druhů vozidel. Povinnost platit toto pojištění odpovědnosti z provozu vozidla také přejde z vlastníka na skutečného provozovatele vozu. Počítá s tím návrh zákona, který ve středu schválila vláda. Norma převádí do českého práva evropskou směrnici, účinná by měla být od Vánoc.
23. 8. 2023|

V části Prahy bude dál platit regulace vozítek segway. Ústavní soud zamítl stížnost provozovatelů

V části Prahy bude nadále platit omezení elektrických vozítek segway. Ústavní soud zamítl stížnost Asociace Segway ČR, která bojovala proti omezení. Soud nezjistil porušení základních práv stěžovatele. Spolu se zamítnutím stížnosti soud odmítl návrh na zrušení části zákona o provozu na pozemních komunikacích.
20. 12. 2021Aktualizováno20. 12. 2021, 15:46|

Zákaz vjezdu segwayů v Praze platí, soud znovu zamítl žalobu provozovatelů

Rozhodnutí o vymezení území, na kterém v Praze platí zákaz vjezdu segwayů, zůstává v platnosti. Pražský městský soud již podruhé zamítl žalobu asociace provozovatelů těchto elektrických vozítek. Provozovatelé se zákazem nesouhlasí, právník asociace Pavel Říčka řekl, že znovu podá kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.
10. 4. 2019Aktualizováno10. 4. 2019, 12:04|