TÉMA

Britské Panenské ostrovy

Černošický úřad odložil oznámení na Babiše kvůli kauze Pandora Papers

Černošický městský úřad odložil oznámení, které se týkalo předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a takzvané kauzy Pandora Papers. Nepodařilo se získat dokumenty potřebné pro prověření podnětu, odpovědnost za přestupek zanikla 1. července. Úřad o tom informoval na svém webu. Podle serveru Investigace.cz Babiš ve svých majetkových přiznáních neuvedl, že vlastní akcie offshorových firem. Černošický úřad se snažil ověřit, zda Babiš spáchal přestupek proti zákonu o střetu zájmů. Bývalý premiér už dříve odmítl, že by se dopustil čehokoliv nelegálního.
12. 7. 2022|

V USA zatkli premiéra Britských Panenských ostrovů, viní ho ze spiknutí za účelem pašování drog

Policie v americkém Miami zatkla premiéra Britských Panenských ostrovů. Obvinila ho ze spiknutí za účelem pašování kokainu a praní špinavých peněz, uvedla agentura AP s odvoláním na americké federální úřady. Předseda vlády Andrew Alturo Fahie je ve vazbě a ještě v pátek má stanout před soudem. Policisté společně s ním zadrželi také šéfku přístavů v karibské zemi Oleanvine Maynardovou.
29. 4. 2022|
168 HODIN

Nejvíce dětí v exekuci je v Plzni. Dopravní podnik dluhy přeprodával do daňového ráje

Nejvíce dětí s exekucí žije v Plzeňském kraji. Místní doplácejí na praktiky běžné v Plzni ještě před pár lety, kdy se dětské dluhy přeprodávaly do daňového ráje. Tématu se v pořadu 168 hodin věnoval Jan Novák.
8. 4. 2019|