TÉMA

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje

Dny NATO na letišti v Mošnově navštívilo během dvou dnů přibližně sto osmdesát pět tisíc lidí

Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR na letišti v Mošnově navštívilo podle pořadatelů akce během dvou dnů přibližně sto osmdesát pět tisíc lidí. Proti loňsku je to o sedmdesát pět tisíc diváků více. Lidé mohli vidět dynamické ukázky ve vzduchu i na zemi, v areálu si mohli prohlédnout desítky letadel a další techniky. Největším lákadlem byla vystoupení leteckých akrobatických skupin z Polska a Švýcarska a pětice letadel F-35 Lightning II.
17. 9. 2023Aktualizováno17. 9. 2023, 18:58|

Areálem ostravské chemičky BorsodChem zahřměl výbuch. Jeden člověk je zraněný

Při explozi a následném požáru v chemičce BorsodChem MCHZ v Ostravě-Mariánských Horách se ve čtvrtek dopoledne vážně zranil jeden člověk. Evakuace zaměstnanců nebyla podle policie nutná a ani lidem v okolí nehrozilo žádné nebezpečí kvůli úniku chemických látek. Na místo i přesto dorazili odborníci z chemické laboratoře. Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl řekl, že zraněný muž utrpěl mnohočetná poranění, která ohrožovala jeho život. Škoda podle hasičů činí pět až deset milionů korun.
27. 4. 2023Aktualizováno27. 4. 2023, 17:08|

Zraněných po otřesu v dole na Karvinsku je šestnáct. Většinu už z nemocnic propustili

Při otřesu v černouhelném Dole ČSM-Jih společnosti OKD ve Stonavě na Karvinsku, při němž ve čtvrtek zemřel jeden horník, utrpělo zranění celkem 16 lidí. Většina zraněných byla ještě ve čtvrtek propuštěna do domácí péče, šlo o lehčí zranění, řekla mluvčí OKD Naďa Chattová. Záchranáři ve čtvrtek zraněné rozváželi do několika nemocnic v Karviné, Havířově i Ostravě, a tak se počty zraněných upřesňovaly až v pátek.
13. 1. 2023|

Záchranáři ošetřili na Bruntálsku 17 táborníků, měli příznaky otravy

Záchranáři v sobotu na Bruntálsku ošetřili 17 účastníků dětského tábora. Dva dospělí a 15 dětí poté skončili v nemocnicích v Krnově, Opavě a Ostravě s příznaky otravy. Trpěli zažívacími problémy. Nyní už jsou všichni doma. V neděli večer o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.
10. 7. 2022Aktualizováno10. 7. 2022, 21:04|

Výbuch plynové láhve v Kelči zranil trojici lidí

Při výbuchu plynové láhve v rodinném domě v Kelči na Vsetínsku se v noci zranili tři lidé, které záchranná služba přepravila do nemocnice. Stav domu po explozi musí posoudit statik.
24. 12. 2019|

Na severu Moravy přibývá falešných volání na tísňovou linku. Vtipálkům hrozí tvrdé tresty

Záchranáři i policisté v Moravskoslezském kraji řeší v posledních týdnech několik případů zneužívání tísňových linek. Falešné telefonáty jsou přitom podle zástupců Integrovaného záchranného systému velmi nebezpečné. Může se stát, že se záchranáři kvůli zneužití linky včas nedostanou k lidem, kteří pomoc opravdu potřebují.
4. 4. 2019|