TÉMA

Petrovice

Jihovýchod Prahy byl od rána bez tepla, dodávky se podařilo obnovit do večera

Před sedmou hodinou večer se podařilo obnovit dodávky tepla a teplé vody do většiny domácností, které se musely ve čtvrtek obejít bez nich. Výpadek postihl jedenáct tisíc domácností na jihovýchodě Prahy, podle Pražské teplárenské to bylo kvůli poruše teplovodu v Michli. Původní odhad firmy hovořil o tom, že opravy potrvají až do deseti hodin večer.
18. 1. 2024Aktualizováno18. 1. 2024, 19:20|

Nehoda autobusu s kamionem na několik hodin zablokovala D8. Zranilo se několik cestujících, jeden vážně

Na dálnici D8 u Petrovic na Ústecku ve čtvrtek dopoledne narazil autobus do kamionu. Zranění utrpělo devět lidí – jeden člověk je zraněný vážně, čtyři středně závažně a čtyři lidé lehce. Po zhruba čtyřech hodinách se na dálnici obnovil provoz. Průjezdná je s opatrností, kolony se pomalu rozjíždějí.
14. 12. 2023Aktualizováno14. 12. 2023, 15:08|

Do zchátralého vodního mlýna v Petrovicích se vrátí život. Bude tam muzeum a penzion

V památkově chráněném vodním mlýně v Petrovicích u Nového Města na Moravě chtějí jeho majitelé po rozsáhlých opravách udělat veřejně přístupné muzeum. Okolní hospodářské budovy plánují upravit na ubytování. První písemné zmínky o mlýnu poblíž potoka Bobrůvka pocházejí z roku 1492, obilí se v něm mlelo do prosince 1980.
29. 9. 2021|

V pěti obcích si zvolili nové vedení. Průměrná účast dosáhla bezmála sedmdesáti procent

Obyvatelé pěti obcí ve čtyřech krajích si v sobotu vybrali nové vedení. Ve volbách zvítězila místní uskupení či sdružení nezávislých kandidátů. Volební účast dosáhla v průměru 69,43 procenta. V neděli to uvedl mluvčí Českého statistického úřadu (ČSÚ) Jan Cieslar. Volební místnosti se uzavřely ve 22.00, statistici výsledky během noci postupně zveřejňovali na volebním webu. Poslední okrsek byl zpracován v neděli v 0.18.
31. 3. 2019|