TÉMA

Jan Moláček

Dělat novinářskou práci jde v Rusku špatně. Korupce je všudypřítomná, říká reportér Moláček z Deníku N

V osvobozených ukrajinských městech zůstávají po ruské armádě tanky i další vojenská technika. Mnohdy ještě funkční. „To je důsledek korupce, která je v Rusku všudypřítomná,“ vysvětluje zahraniční reportér Jan Moláček. V Rusku působil jako zpravodaj v polovině nultých let. „Ve srovnání s tím, co se tam děje posledního půl roku, to tehdy byla v uvozovkách svobodná země,“ říká v podcastu Background ČT24 novinář, který nyní píše pro Deník N.
21. 9. 2022|

Bývalý šéf kontrolní komise Exekutorské komory je obžalovaný z podvodu. Přesto dál kontroluje kolegy

Bývalý předseda kontrolní komise Exekutorské komory Milan Makarius skončil před soudem. Je obžalovaný z podvodu a zneužití pravomoci. Za úplatek 150 tisíc korun ve spolupráci s dalšími obžalovanými údajně zmanipuloval exekuci. V kontrolní komisi přesto působí dál jako člen a kontroluje ostatní exekutory, jestli neporušují předpisy. Případu se věnoval pořad Reportéři ČT. Natáčel David Havlík.
8. 10. 2019|
Newsroom ČT24

Okamura versus Aeronet. Jejich vztah ochladl po vyloučení poslance Volného z SPD

Poslanec Tomio Okamura (SPD) se dostal do střetu s dezinformačním serverem Aeronet. Ten byl přitom dosud považován spíše za spojence Okamurova hnutí, někteří jeho členové nepravdy a konspirační teorie Aeronetu sdíleli. „Okamurův mediální paradox,“ zhodnotil situaci například redaktor Deníku N Jan Moláček. Jaké mohou být důvody? A proč je právě tento spor pro novináře zajímavý? Téma pro pořad Newsroom, který v neděli ve 22:02 odvysílá ČT24.
30. 3. 2019|