TÉMA

Oldřich Bubeníček

Ústeckým hejtmanem bude Jan Schiller, na koalici se dohodlo ANO s ODS a Spojenci pro kraj

Volební lídr ANO Jan Schiller bude novým hejtmanem Ústeckého kraje. ANO, které volby v kraji výrazně vyhrálo, se dohodlo na koalici s ODS a Spojenci pro kraj, jejichž kandidátka zastřešovala pět stran. Původně jednalo ANO s ODS a STAN. Na světě však již je i memorandum o rozdělení křesel v radě. ANO v ní bude v menšině, obsadí pět křesel, ODS čtyři a Spojenci pro kraj dvě.
7. 10. 2020Aktualizováno7. 10. 2020, 18:23|

V Ústeckém kraji s náskokem vyhrálo ANO, následují ODS a STAN

Hnutí ANO v Ústeckém kraji zvítězilo v krajských volbách s náskokem, hlas mu dalo 25,88 procenta voličů. S odstupem následuje ODS, která oslovila 12,37 procenta voličů v regionu. Třetí místo obsadili Starostové a nezávislí s 11,17 procenta. Do zastupitelstva se dostalo celkem osm subjektů. Svůj hlas přišlo odevzdat 31,3 procenta oprávněných voličů, což je nejméně v republice.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 20:50|

Ústecký kraj si chce vzít další úvěr ve výši 1,5 miliardy, důvodem jsou především nákupy nemocnic

Ústecký kraj si chce vzít úvěr 1,5 miliardy korun, rozhodlo o tom končící zastupitelstvo kraje na svém posledním zasedání před volbami. Peníze si chce kraj půjčit v situaci, kdy už splácí jiné úvěry v úhrnné výši 1,25 miliardy korun. Pokud na to dojde, zařadí se Ústecký kraj k těm nejvíc zadluženým. Kraj chce nový úvěr využít na pokračování v investicích.
7. 9. 2020|

V Ústeckém kraji volí 55 zastupitelů, o hlasy usiluje 19 stran

Ústecký kraj má 55 zastupitelů, o hlasy voličů se letos na devatenácti kandidátních listinách uchází 1013 kandidátů. V kraji jsou zároveň dva obvody, kde se letos volí senátor: Děčín a Louny.
4. 9. 2020|

V Ústeckém kraji před volbami vzbuzuje vášně převod nemocnice nebo nákup autobusů

V Ústeckém kraji po čtyři roky vládli křehkou většinou komunisté s ČSSD a SPD-SPO. Koalice tak při vyjednávání obešla vítězné hnutí ANO, které se dostalo do opozice. Premiér Andrej Babiš (ANO) to tehdy nazval neskutečnou prasárnou. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) argumentoval, že se raději spojí s lidmi, které zná.
4. 9. 2020|

Ústecký kraj podepsal kupní smlouvu na Lužickou nemocnici. Provoz by mohl převzít od ledna

Kupní smlouva mezi Ústeckým krajem a konkurzní správkyní Lužické nemocnice je podepsaná. Za zdravotnické zařízení zaplatí 63 milionů korun, jeho provoz tak zůstane zachován. Kraj nemocnici začne provozovat po rekonstrukci a personální stabilizaci, podle správkyně by to mohlo být od Nového roku.
22. 6. 2020|

O senátorovi po zesnulém Kuberovi se rozhodne příští týden. Ve druhém kole se utká Hanza s Bergmanem

O mandát senátora po zesnulém Jaroslavu Kuberovi se v 2. kole voleb utká primátor Teplic Hynek Hanza (ODS) s ředitelem tamního gymnázia Zdeňkem Bergmanem (za Senátor 21). Volební účast v prvním kole doplňovacích voleb na Teplicku byla 15,79 procenta. Vyplývá to z údajů na webu Českého statistického úřadu.
6. 6. 2020Aktualizováno6. 6. 2020, 16:53|

Lužickou nemocnici získá Ústecký kraj. Chce zachovat lékařskou péči

Ústecký kraj vyhrál výběrové řízení o koupi Lužické nemocnice, která zajišťuje péči pro 55 tisíc obyvatel Šluknovského výběžku. Zařízení je ale od loňského srpna v úpadku. Kraj avizuje, že nemocnici hodlá dále provozovat jako zdravotnické zařízení. Zaplatí za ni 63 milionů korun.
11. 5. 2020Aktualizováno11. 5. 2020, 19:04|
Krajské volby 2020

Třináct krajů čeká na nové zastupitele. Voliči si musí dát pozor na barvu obálek a přijet volit do svého regionu

Začátkem října se konají volby, které rozhodnou, kdo bude řídit třináct krajů. Neproběhnou úplně v celé republice – netýkají se Prahy – a na některých místech budou souběžné se senátními volbami, v několika obcích proběhne zároveň i referendum. Letos budou jiné mimo jiné tím, že první lidé budou hlasovat dva dny před jejich začátkem – již 30. září odevzdají své hlasy lidé s nařízenou karanténou nebo v izolaci kvůli covidu-19. Ostatní budou moci přijít do volebních místností od 14 hodin v pátek 2. října.
30. 4. 2020|
Otázky Václava Moravce

Kraje se připravují na pacienty s koronavirem, veřejné akce rušit nechceme, říkají hejtmani

Kraje se připravují na pacienty s koronavirem. Například Středočeský kraj uvolní pro nemocnice v regionu až dvacet milionů korun. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek (ČSSD) dodal, že nadcházející závody světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě by se rušit neměly. O dopadech koronaviru na kraje přišel diskutovat i hejtman Ústeckého Kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).
1. 3. 2020|

Zesnulého Kuberu chce v Senátu nahradit hejtman Bubeníček či primátor Teplic Hanza

O senátorské křeslo na Teplicku bude usilovat 11 lidí. Mandát uvolněný po zesnulém Jaroslavu Kuberovi (ODS) chce získat třeba primátor Teplic Hynek Hanza (ODS) či hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). Termín pro podání kandidátky vypršel v pondělí v 16 hodin.
10. 2. 2020|

Zesnulého Kuberu by mohl v čele Senátu nahradit Vystrčil nebo Růžička

Novým předsedou Senátu by se po zesnulém Jaroslavu Kuberovi mohl stát šéf senátorů ODS Miloš Vystrčil. Někdejšího hejtmana Vysočiny a místopředsedu strany nominoval jeho senátorský klub, získal také podporu vedení lidovců. Klub Starostů se rozhodl navrhnout dosavadního prvního místopředsedu horní komory a bývalého ředitele gymnázia Jiřího Růžičku (za STAN a TOP 09).
4. 2. 2020Aktualizováno4. 2. 2020, 18:20|

Příčinou požáru ve Vejprtech byla manipulace s otevřeným ohněm. Hořet začalo ve společenské místnosti

Policisté oznámili, že příčinou nedělního požáru v domově pro muže s handicapem ve Vejprtech byla manipulace s otevřeným ohněm. Vyšetřovatelé vyloučili technickou závadu. Všechny oběti se při požáru udusily oxidem uhelnatým.
23. 1. 2020Aktualizováno23. 1. 2020, 16:41|

Ústecký kraj nabízí Rumburku pomoc s dluhy Lužické nemocnice

Pokud vše dobře půjde, může Krajská zdravotní převzít zkrachovalou Lužickou nemocnici v Rumburku už na přelomu září a října. Řekl to ústecký hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM). Na tahu jsou teď podle něj rumburští zastupitelé. Město musí uhradit dluhy nemocnice, schválit její finanční plán a představenstvo pak může stáhnout insolvenční návrh. Teprve pak bude možné jednat o převzetí zdravotnického zařízení. Městu kraj nabízí finanční pomoc.
25. 7. 2019|

Koalice v Ústeckém kraji se nakonec asi nerozpadne. Rozhodne se na jednání zastupitelstva

Sociální demokraté, komunisté a SPO-SPD v Ústeckém kraji zůstanou s největší pravděpodobností v koalici. V úterý večer se na tom dohodli delegáti jejich zastupitelských klubů, řekl ústecký hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM). ČSSD na začátku měsíce vypověděla koaliční smlouvu, což odůvodnila dlouhodobým nenaplňováním některých programových priorit obsažených ve smlouvě.
26. 3. 2019|